ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Εξώδικο της Μιράντας Ξαφά στην ΕφΣυν

Με αφορμή το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Δολιοφθορά από... την άτυπη σύμβουλο», που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μιράντας Ξαφά έστειλε στην εφημερίδα εξώδικη δήλωση αναφέροντας μεταξύ άλλων:
Στο υπ’ αριθμόν 1.473 φύλλο της εφημερίδας σας, ημερομηνίας 15 Νοεμβρίου 2017, έχετε περιλάβει τρία κείμενα, στα οποία εμπεριέχονται ψευδείς αναμεταδόσεις δηλώσεων που φέρομαι να πραγματοποίησα σε «κλειστή λέσχη επενδυτών», όπως μνημονεύετε, ή γίνεται αναφορά σ’ αυτές τις δήθεν δηλώσεις..
(...) Σας ΚΑΛΩ να ανασκευάσετε: να δημοσιεύσετε στους ίδιους χώρους της εφημερίδας και με παρόμοια τυπογραφικά στοιχεία, την πραγματικότητα, ότι δηλαδή δεν έκανα τις παραπάνω δηλώσεις που μου αποδίδετε. Επίσης, να αποσυνδέσετε τις δημόσιες τοποθετήσεις μου και την επαγγελματική μου συμπεριφορά από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να καταφύγω στη Δικαιοσύνη και να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.
Η ΕφΣυν μεταξύ άλλων και στην απάντηση του συντάκτη, αναφέρει:
(...) Η «Εφ.Συν.» τηρώντας απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την τακτική της διασταύρωσης των πληροφοριών δημοσιεύει σήμερα το εξώδικο της κ. Ξαφά. Δημοσιεύει όμως και πληροφορίες που αφορούν ευθέως την πολιτική σκηνή, την ελληνική οικονομία και τη χειμαζόμενη κοινωνία. Αλλωστε, «η Δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης.
- ολόκληρο το κείμενο του εξώδικου της Μιράντας Ξαφά και της απάντησης της ΕφΣυν ΕΔΩ