ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Οχι στην παραβίαση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, με αφορμή όσα εκτυλίσσονται στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, με ανησυχία διαπιστώνουν ότι αμφισβητείται η δημοσιογραφική εργασία των εργαζόμενων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ από διοικητικά και άλλα στελέχη της.
 Η επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, μετά το «μαύρο», είχε σαν αποτέλεσμα την αναβίωση των συμβάσεων εργασίας των δημοσιογράφων και τη διατήρηση του διακριτού ρόλου της δημοσιογραφικής εργασίας, με σαφώς καθορισμένα καθήκοντα για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συντάκτες (ρεπόρτερ). Τονίζουμε ότι οι όροι των συμβάσεων διατηρούνται.. στο ακέραιο, τόσο στις κεντρικές μονάδες όσο και στους περιφερειακούς σταθμούς.
 Τα Δ.Σ. των Ενώσεων επισημαίνουν προς πάσα κατεύθυνση, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, που τα υπερασπίζονται στους χώρους εργασίας.