ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Ν. Παππάς: Στόχος μας η στήριξη του Τύπου

Συναντήσεις με εκπροσώπους ιδιοκτητών εφημερίδων 

Την ανάγκη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου των ΜΜΕ, καθώς και της διάσωσης του Ταμείου των δημοσιογράφων, του ΕΔΟΕΑΠ συζήτησε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς με εκπροσώπους των διοικήσεων των Ενώσεων Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων, Ιδιοκτητών Εκδοτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής, Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερησίων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής, καθώς και του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων.
Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις του Τύπου θα συμβάλλουν στη στήριξη του Ταμείου..
-μεταξύ άλλων- με εισφορά ύψους 2% επί του ετήσιου τζίρου τους, ενώ -ως μέτρο εξορθολογισμού των βαρών- ψηφίστηκε η μείωση του Ειδικού Φόρου Διαφήμισης για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε στις σημερινές συναντήσεις ότι η Ελλάδα κινείται στην κατεύθυνση της λήψης μέτρων στήριξης του Τύπου, όπως γίνεται και σε πολλές ακόμα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «οι διαβουλεύσεις γίνονται στο πλαίσιο πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης, και όχι μόνο του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να καταλήξουμε σε προτάσεις που θα ενισχύσουν συνολικά τον Τύπο, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την απασχόληση σε αυτές».
Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο σύμβουλος του υπουργού Γιώργος Χριστοφορίδης.
Οι επαφές του Νίκου Παππά με φορείς του Τύπου θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.