ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Οι εφημερίδες «ανεβαίνουν» (ξανά) στα FM

Δύο ραδιόφωνα από εφημερίδες, ένα ενημερωτικό και ένα infortainment, σήκωσαν αυλαία αυτή την εβδομάδα. Του κυριακάτικου Πρώτου Θέματος στους 104.6 και της Athens Voice στους 102.5. 

Το ΘΕΜΑ 104.6 το περιμέναμε εδώ και πολλούς μήνες. Ήταν να ξεκινήσει από τις αρχές της περασμένης άνοιξης, ωστόσο μετά από διαδοχικές αναβολές στην πρεμιέρα του βγήκε στον αέρα στο τέλος του φθινοπώρου. Το πρόγραμμά του απαρτίζεται από ανθρώπους της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, του πρώην Action FM αλλά και του Βήμα FM.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρωινές του ώρες, οι συντελεστές των εκπομπών εκτός..
από τους παραγωγούς (ηχολήπτης, εκφωνητής, παραγωγή, τηλεφωνικό κέντρο) προέρχονται όλοι από το πάλαι ποτέ ένδοξο ραδιόφωνο του ΔΟΛ. Θετικό, αν μη τι άλλο, να ξαναβρίσκουν δουλειά άνθρωποι που πέρασαν τόσα πολλά και βίωσαν από πρώτο χέρι το λουκέτο ενός (επιτυχημένου) ραδιοσταθμού.
Κατά τα λοιπά το Θέμα 104.6 δεν έχει μαγκαζίνο, ούτε κάποια σατιρική εκπομπή για να «σπάει τον πάγο». Το πρόγραμμά του σταματά μόλις στις 10 το βράδυ τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα δύο ώρες νωρίτερα. Από την άλλη όμως ήδη δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά, καθώς χθες το βράδυ διέκοψε τη ροή του για να μεταδώσει τη συζήτηση στη Βουλή για το μέρισμα, με ειδική εκπομπή από το διευθυντή του σταθμού, Βασίλη Χιώτη. Σε γενικές γραμμές πάντως είναι περισσότερο talk radio, με σχολιασμό της επικαιρότητας, διάφορες συνεντεύξεις και δελτία ειδήσεων ανά ώρα. Θυμίζει, τρόπον τινά, τον Real 97.8 στα πρώτα του χρόνια.

ATHENS VOICE 102.5:  Εδώ τα πράγματα χαλαρώνουν. Τέτοιο άλλωστε είναι και το ύφος της free press εφημερίδας, στα πρότυπα της οποίας «χτίστηκε» ο σταθμός υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Φώτη Γεωργελέ. Έπειτα από έναν διετή λήθαργο λόγω εσωτερικών προβλημάτων στο αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα του (πρώην πλέον) Nitro Radio, η συχνότητα έκανε χθες μια νέα αρχή συνδυάζοντας τη χαλαρή ενημέρωση με την ψυχαγωγία, πιο πολύ σχολιασμό της επικαιρότητας με μεγάλες δόσεις μουσικής. Πιο πολλά ξένα τραγούδια, όπως είπαμε ΕΔΩ, χωρίς όμως να λείπουν και τα ελληνικά.
Όπως και στο Θέμα 104.6, έτσι και εδώ υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε πρώτη φάση. Από τις 4 έως τις 6 λόγου χάριν δεν ακούγεται κανένας, ενώ οι εκπομπές τελειώνουν στις 10 το βράδυ. Το πρόγραμμά του δεν ανέβηκε ποτέ στο site της Athens Voice και η πλήρης σύνθεσή του έγινε γνωστή στους ακροατές αφού αυτό βγήκε στον αέρα. Πέρα λοιπόν από την ήδη γνωστή πρωινή ζώνη, μετά τους Τσιτσόπουλο, Παναγοπούλου, Πανούτσο και Προβατά στις 12 ακολουθεί ο Νίκος Ζαχαριάδης. Στη μεσημεριανή ζώνη 1 με 2 «μετακόμισε» ο Μάκης Μηλάτος, στην επάνοδό του στα FM μετά την παραίτησή του από τον 105.5 Στο Κόκκινο. Τζένη Μελιτά (ex Nostos 100.6) και Διονύσης Ατζαράκης 2 με 4 το απόγευμα, ενώ μετά το 6 με 8 του Άγγελου Τριάντη συνεχίζει μέχρι τις 10 το βράδυ η Κατερίνα Παπαγεωργιάδη. Βασικά είναι μουσικό ραδιόφωνο και λιγότερο ενημερωτικό, αλλά δεν είναι ακριβώς ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Θέλει πάρα πολλές παρεμβάσεις μέχρι να «στρώσει». Γενικώς πάντως τα προγράμματα δεν στήνονται έτσι πρόχειρα όπως γίνεται εδώ, όποιον έχουμε τον βάζουμε σε όποιο κενό υπάρχει...

- από το e-tetradio