ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Κόντρα για τον Κιμούλη στο ΚΠΙΣΝ

Αντιπαράθεση για τον ορισμό της διοίκησης του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως «παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία»...
Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση του ανέφερε:..
«Η διοίκηση του “Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” απαρτίζεται από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας και κύρους, με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον πολιτισμό, που ο καθένας τους διαθέτει γνώσεις και ικανότητες πολύτιμες για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.
Την επόμενη φορά που η κα Κεφαλογιάννη θελήσει να ασκήσει κριτική στις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, καλό θα είναι να θυμηθεί πρώτα τις πάμπολλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, τα δυσβάσταχτα χρέη και τα ποικίλα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προβλήματα τα οποία επιχειρεί να επιλύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, με γνώμονα την εξασφάλιση της επιβίωσης των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών».
Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΠΙΣΝ θα είναι ο Γιώργος Κιμούλης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί το προηγούμενο διάστημα. Τα μέλη του Δ/Σ ορίσθηκαν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 3 παρ. 2.4  του ν. 3785/2009 (Α’ 138), από το Ελληνικό Δημόσιο. Ένα από τα μέλη ορίσθηκε καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.) και ένα καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.), ενώ ως μέλος ορίσθηκε, ex officio (λόγω θέσεως), και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής.
Ειδικότερα, τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Α.Ε. είναι τα εξής:
1. Γιώργος Κιμούλης – Πρόεδρος
2. Νίκος Μανωλόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος
3. Ματίνα Στέα – Μέλος
4. Ανδρέας Νοταράς -Μέλος
5. Δημήτρης Κάρναβος -Μέλος-Δήμαρχος Καλλιθέας
6. Γιώργος Κουμεντάκης -Μέλος- Εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής
7. Δημήτρης Δημητρόπουλος -Μέλος- Εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας