ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τράπεζες για Mega: Να πληρώσουν οι μέτοχοι τους μισθούς

Αρνητικές είναι οι τράπεζες στο αίτημα των απλήρωτων εργαζομένων του Mega να «ξεπαγώσουν» ένα λογαριασμό, ώστε να μπορέσουν να πάρουν ένα τμήμα έστω των δεδουλευμένων τους.
Ο Θανάσης Αθανασόπουλος, εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank, και ο Ευάγγελος Πατρινός επικεφαλής της Διεύθυνσης Καθυστερήσεων Επιχειρήσεων, είπε την Τρίτη σε αντιπροσωπεία των εργαζομένων ότι χρήματα μπορούν να πάρουν μόνο αν καταθέσουν χρήματα οι μεγαλομέτοχοι του σταθμού (Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας).  Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν τιμολόγια, όπως έγινε τον Δεκέμβριο, όταν οι εργαζόμενοι πήραν δυο μισιθούς.
Κατόπιν όλων αυτών οι εργαζόμενοι μπλοκάρουν από αύριο 1η Μαρτίου τη μετάδοση.. διαφημίσεων από το κανάλι. Ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και δεν θα τις σταματήσουν αν δεν δουν το «χρώμα του χρήματος» στους λογαριασμούς τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα σταματήσει η ροή εσόδων προς τους δσμευμένους λογαριασμούς -ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκεί πάνω από 35 εκατομύρια ευρώ.
Οι εκπρόσωποι της τράπεζας αποκάλυψαν ότι σήμερα Τρίτη εστάλησαν στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ παρατηρήσεις σε σχέση με το κατατεθειμένο business plan. Βασικό σημείο τριβής και διαπραγμάτευσης το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2018, που -κατά την εκτίμηση των τραπεζών- θα είναι 12 εκατομμύρια, ενώ η σχεδιαζόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα είναι 6 εκατομύρια. Ακόμα και αν ξεπεραστεί αυτός και οποιοσδήποτε άλλος σκόπελος υπάρχει, η τελική συμφωνία με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν μπορεί να κλείσει νωρίτερα από τους 2 μήνες.
- από το aixmi.gr