ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Στα... δυόμισι η Νέα Δημοκρατία

«Της κακομοίρας»... Μπορεί η γνωστή ελληνική ταινία με τον Κ. Χατζηχρήστο να μην είχε πολιτική χροιά, ο τίτλος της όμως αποδίδει τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Η συνομιλία Μεϊμαράκη με δημοσιογράφους στη Βουλή ήταν απλά η δημόσια αποτύπωση. Το περιβάλλον του νυν προέδρου της Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι τα όσα είπε ο προκάτοχος του στο Κοινοβούλιο αναφέρονταν στις δηλώσεις που νωρίτερα το πρωί είχε κάνει ο βουλευτής Μάκης Βορίδης. Τι είχε πει ο τελευταίος; Οτι κακώς το 2015, επί προεδρίας Μεϊμαράκη, η Ν.Δ. είχε στηρίξει την κυβέρνηση ψηφίζοντας τότε τα μέτρα.
Το βράδυ πάντως, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΝΤ1) ο κ. Βορίδης δεν επανήλθε στο θέμα. Από  το περιβάλλον δε Μητσοτάκη διατείνονταν ότι ο Β. Μεϊμαράκης επικοινώνησε δύο φορές μαζί τους, μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή και διευκρίνισε ότι θα ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος. Τα τηλεφωνήματα δεν επιβεβαιώνονται από το περιβάλλον του πρώην προέδρου.. Επιβεβαιώνεται όμως πως ο κ. Μεϊμαράκης θα ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος και θα καταψηφίσει, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του.
Και υπενθυμίζεται ότι την απόφαση να στηρίξουν τα μέτρα το 2015 στη Βουλή είχαν πάρει όλοι μαζί, καθώς εισηγητής της Ν.Δ. τότε στη Βουλή ήταν ο νυν αντιπρόεδρος του κόμματος Κ. Χατζηδάκης, ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυρ. Μητσοτάκης. Η διαφορά τού τότε με το τώρα, λένε, ήταν ότι τότε το grexit ήταν προ των πυλών, ενώ σήμερα δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Πάντως, οικείοι του Κυρ. Μητσοτάκη απαντώντας σε ανάλογο ύφος με αυτό του Β. Μεϊμαράκη έλεγαν στην «Εφ.Συν.», «όποιος έχει τη μαγκιά και είναι έτοιμος να υποστεί και τις συνέπειες, ας υπερψηφίσει». Η απειλή προς διαφωνούντες είναι σαφέστατη...

- διαβάστε στην ΕφΣυν (ΕΔΩ) ολόκληρο το ρεπορτάζ που υπογράφει η Αλίκη Μάτση