ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Το Εφετείο έκλεισε την υπόθεση του «Γέροντα Παστίτσιου»

Tέλος στη δικαστική περιπέτεια του «Γέροντα Παστίτσιου», κατά κόσμον Φίλιππου Λοΐζου, ο οποίος μέσω facebook «τρολάριζε» θαύματα και προφητείες που αποδίδονταν στο μοναχό Παΐσιο.
Πρόκειται για την υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2012 και απασχόλησε την κοινή γνώμη και έφτασε στην δικαιοσύνη έπειτα από αντιδράσεις παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής. Μετά από την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών ταυτοποιήθηκε ότι διαχειριστής της σελίδας όπου γίνονταν οι αναφορές ήταν ο Φ. Λοΐζος ο οποίος, αφού συνελήφθη με την κατηγορία της... βλασφημίας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών!..
Η συγκεκριμένη υπόθεση επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, όπου ο Φ. Λοΐζος.. κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, για το αδίκημα της εξύβρισης θρησκεύματος κατ' εξακολούθηση.  Σήμερα όμως στο Εφετείο έπαυσε η ποινική του δίωξη και η υπόθεση έκλεισε οριστικά καθώς ενεργοποιήθηκε το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016 που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνταν με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.