ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ποιοι στελεχώνουν τo «εκσυγχρονισμένο» Protagon του Μεμή

Το μεγάλο στοίχημα του Σαλονικιού 

Επιτέλους! To Protagon ανανεώθηκε, «εκσυγχρονίστηκε» και βρίσκεται πλέον στον διαδικτυακό αέρα και στην κρίση των αναγνωστών, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία.
Το Protagon  επεκτείνεται στην τρέχουσα ειδησεογραφία αλλά και στην έρευνα, στις συνεντεύξεις, στα ρεπορτάζ – σε όλα όσα συνθέτουν ένα πληρέστερο δημοσιογραφικό προϊόν.
Ο νέος πρωταγωνιστής είναι και επίσημα ο Χρήστος Μεμής στην κυριότητα του οποίου έχει περιέλθει, από τον περασμένο Μάρτιο, το γνωστό σάιτ του αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.
«Κάτι σαν ενηλικίωση. Επειτα από έξι χρόνια ζωής ο ιστότοπος αυτός επιχειρεί να μπει σε μια νέα εποχή. Ρίχνοντας το ίδιο βάρος στις απόψεις εμπλουτίζεται με ειδησεογραφία» γράφει χαρακτηριστικά ο τέως γενικός διευθυντής μέσων Ενημέρωσης του ΔΟΛ και νέο αφεντικό του Protagon.
Ο Θεσσαλονικιός Χρ. Μεμής, πάντα ανήσυχος και με τρέλα για τη δημοσιογραφία (έντυπη..
και ηλεκτρονική), αμέσως μετά την αποχώρησή του από τον Οργανισμό πριν από ενα χρόνο και τη συνταξιοδότησή του, είχε ξεκινήσει τις επαφές αναζητώντας τρόπους και Μέσα να διοχετεύσει την ενεργητικότητά του.  «Εχει πολλά να δώσει ακόμη ο Χρήστος αν και τώρα δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με εφημεριδα - παρόλο που το γνωρίζει καλά το "άθλημα"» έλεγε χαρακτηριστικά τότε ένας από τους στενούς συνεργάτες του στον ΔΟΛ, σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι σε καφέ του Κολωνακίου.
Μάλιστα στους παροικούντες την Μιχαλακοπούλου ήταν γνωστό πως το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΔΟΛ είχε τρέλα με το διαδίκτυο και ανακάλυψε τα μπλογκς όταν αυτά, λέει, για τους άλλους δημοσιογράφους ήταν ακόμη άγνωστες λέξεις...
Ο Μεμής τώρα με την αλλαγή στο protagon θα προσπαθήσει να (απο)δείξει ότι εκτός από καλός «εφημεριδάς», είναι και γνώστης των μυστικών του διαδικτύου...
Η ομάδα κρούσης (έτσι την αποκαλεί ο Μεμής) του Protagon αποτελείται από πολλούς παλιούς (του σάιτ) και αρκετούς νεοφερμένους. Η συντακτική ομάδα ενισχύθηκε με νέα πρόσωπα δίπλα σε εκείνους από την παλιά ομάδα που άντεξαν στον πειρασμό της πολιτικής και δεν τους… πήρε Το Ποτάμι, όπως αναφέρει κι ο Μεμής σε σχετικό του σημείωμα στο σάιτ. Αναλυτικά την συντακτική ομάδα του Protagon αποτελούν:
  • Ανδρέας Πετρουλάκης, Ρέα Βιτάλη, Νίκος Δήμου, Λένα Διβάνη, Τάσος Τέλογλου, Δημήτρης Καμπουράκης, Ρίκα Βαγιάνη, Γιώργος Καρελιάς, Λίλα Σταμπούλογλου, Ανδρέας Ζαμπούκας.
  • Γιώργος Στρατόπουλος, Βελίκα Καραβάλτσιου, Αριστείδης Χατζής, Αρης Τόλιος, Χριστίνα Νικολαΐδη, Χρήστος Μιχαηλίδης, Ματούλα Κουστένη, Κάρολος Μπρούσαλης, Στάθης Παχίδης, Μαρία Λούκα. 
  • Πέτρος Πιτσίνης, Δημήτρης Χουλιαράκης, Βέρα Φραντζή, Σπύρος Μουρελάτος, Σπύρος Σεραφείμ, Γιούλα Ράπτη, Χάρης Καρανίκας, Ιάσoνας Καραμήτσος, Κική Τριανταφύλλη, Μιχάλης Δουρμούσογλου. 
  • Διονύσης Μαρίνος, Μαρίσσα Δημοπούλου, Τάκης Καραγιάννης, Στέλλα Αλαφούζου, Κώστας Γιαννακίδης, Νίκος Ζαχαριάδης, Κατερίνα Ανέστη, Ρίζος Ψύλλος, Πάνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μεμής

ΥΓ Οι zoornalistas εύχονται καλή αρχή και ο,τι καλύτερο στο νέο διαδικτυακό εγχείρημα.