ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Η Κοκκινοσκουφίτσα και «Ο αυτοδημιούργητος Κυριάκος»

Εντάξει κυκλοφορούν πολλά παραμύθια στις γιορτές, αλλά το αγαπημένο μου είναι το "Ο αυτοδημιούργητος Κυριάκος". Μια ιστορία για τον Γολγοθά ενός παιδιού που αναγκάστηκε να πάει σχολείο στο Κολλέγιο Αθηνών, να ξενιτευτεί μετά για να σπουδάσει στο Χάρβαρντ και στο Στάνφορντ. Και αργότερα επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε τράπεζες ήδη από τα 30 του, όπως συμβαίνει σε κάθε παιδί με σπουδές που τυχαίνει, εντελώς συμπτωματικά, να έχει διατελέσει ο πατέρας του πρωθυπουργός. Εκεί στην μοναξιά της διευθυντικής πολυθρόνας λαξεύτηκε ο χαρακτήρ του, εκεί έδωσε και τον δύσκολο αγώνα να.. αποδείξει ότι είναι ένα παιδί που το όνομα του δεν επηρέασε καθόλου την καριέρα του.
Και ύστερα, αφού ψήθηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, κατέβηκε στις εκλογές και αμέσως βγήκε πρώτος βουλευτής στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Ένας άθλος, που προφανώς δεν είχε καμία σχέση με το όνομα του.
Και τώρα, αυτό το παιδί, που έστυψε την πέτρα, μόνος σου, χωρίς μέσα, χωρίς βοήθεια, χωρίς στηρίγματα μπαίνει στη μάχη της αρχηγίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόνος, πλούσιος σε εμπειρίες, αποφασισμένος και κυρίως αυτοδημιούργητος. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!

Δημήτρης Σούλτας (fb)