ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Θλίψη για την απώλεια του Σταμάτη Ασημένιου

Πένθος για την ελληνική δημοσιογραφία από τον θάνατο του Σταμάτη Ασημένιου. Ο γνωστός δημοσιογράφος, που εργαζόταν στον ΣΚΑΙ και τη Deutsche Welle, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (20.12.2015).
Ο Σταμάτης Ασημένιος νικήθηκε από τον καρκίνο, παρά την πολύμηνη μάχη που έδωσε.
Ο γνωστός δημοσιογράφος και καθηγητής πανεπιστημίου ήταν 50 ετών. Για χρόνια εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle και ήταν συνεργάτης και αναλυτής στον ΣΚΑΙ. Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Βόνη, ήταν εκδότης των Μεταναστευτικών Νέων, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Η κηδεία του Σταμάτη Ασημένιου θα γίνει στη Γερμανία.

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Σταμάτη Ασημένιου, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή.. του το γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει ότι «η παρουσία του στα κοινωνικά κινήματα και τους θεσμούς τους ελληνισμού της διασποράς ήταν αξιοσημείωτη, καθώς διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία (ΟΕΚ) και της Παγγερμανικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Ομοσπονδιών (BAGIV)».
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του δημοσιογράφου Σταμάτη Ασημένιου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Σταμάτη Ασημένιου, του δημοσιογράφου που τίμησε το λειτούργημά του, αλλά και την Ελλάδα, με τον άμεμπτο χαρακτήρα, το ήθος, την αξιοπρέπεια, αλλά και την αντικειμενικότητά του στην ενημέρωση.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινά και εγκάρδια συλλυπητήρια μας.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για τον θάνατο του Σταμάτη Ασημένιου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η δημοσιογραφική κοινότητα αλλά και η Διασπορά – ειδικά ο Ελληνισμός της Γερμανίας- θρηνούν για την απώλεια του Σταμάτη Ασημένιου που στήριξε με συνέπεια το μεταναστευτικό κίνημα, υπηρέτησε με πάθος και ήθος τη δημοσιογραφία και τίμησε την Πατρίδα μας στο Εξωτερικό.
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά στην οικογένειά του.