ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Οι δημοσιογράφοι απειλούν (ξανά) με κινητοποιήσεις

Με απεργία διαρκείας προειδοποιούν (ξανά) οι ενώσεις των δημοσιογράφων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου τους για το ασφαλιστικό αλλά και για τα εργασιακά, με προεξάρχον ζήτημα τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συνήλθε το περασμένο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 και αποδέχθηκε την απόφαση του ΔΣ για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, ενόψει και της κατάθεσης των προτάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Αποδέχτηκε, ακόμη, την απόφαση του Δ.Σ. για σύγκληση σύσκεψης με τα προεδρεία των Ενώσεων – μελών της ΠΟΕΣΥ και των ασφαλιστικών φορέων του κλάδου, προκειμένου συντονιστούν οι ενέργειες για την επίτευξη των στόχων, που είναι:
Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
Η διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου.. χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Το Γενικό Συμβούλιο υιοθέτησε Ψήφισμα του Δ.Σ. με το οποίο εκφράζεται αλληλεγγύη του προς τον ιδρυτή και πρώην Πρόεδρο της Ε.Τ.Ε.Ρ Δημήτρη Καμαρινόπουλο, που διώκεται από το φυγόδικο Π. Κυριακίδη (πρώην ιδιοκτήτη του Flash) για «δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας.