ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Τι (δεν) κατάλαβε ο Τάσος Κορωνάκης...

Δημήτρης Χρήστου - Τάσος Κορωνάκης
...και τι απαντά ο τέως γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο(γράφο) της Αυγής 

«ΔΙΑΒΑΣΑ τις πρόσφατες δηλώσεις του τέως γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη. Στις δηλώσεις του αυτές αναφέρθηκε στην «πραγματική ήττα, που οφειλόταν στη διάψευση βασικών υποθέσεων της διαπραγματευτικής τακτικής». Και συνέχισε λέγοντας: «Αν παραδεχόμαστε ότι έγινε πραξικόπημα, δεν μπορεί αυτός που το δέχεται, να υλοποιεί και την πολιτική του πραξικοπήματος». Τι κατάλαβα; Κατάλαβα ότι ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κέρδισε και την εμπιστοσύνη του Αλ. Τσίπρα, και της Κ.Ε., έχει σοβαρό πρόβλημα πολιτικής ανάλυσης σε ό,τι αφορά θέση σε κόμμα κυβερνητικής ευθύνης. (...) Μεγάλο σχολείο η ζωή έξω από τα γραφεία, αγαπητέ Τάσο».
Τα παραπάνω έγραψε, μεταξύ πολλών αλλων, σε άρθρο του στην Αυγή ο Δημήτρης Χρήστου, υπό τον τίτλο «Τι δεν κατάλαβε ο Τάσος Κορωνάκης» (διαβάστε το ολόκληρο ΕΔΩ), και ο τέως γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα άφησε να πέσουν κάτω. Μέσω facebook ο Κορωνάκης απάντησε αναφέροντας:..
«ΑΓΑΠΗΤΕ Δημήτρη Χρήστου,
η ζωή έξω από τα γραφεία είναι πράγματι πολύ ωραία. Το ότι είχαμε πολλές διαφωνίες δεν είναι κάτι καινούργιο και χαίρομαι που στο άρθρο σου αναδεικνύονται πολλές από αυτές, όπως και η διαφωνία σου με τις συγκεκριμένες δηλώσεις Τσίπρα, καθώς και με την κραυγή χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη περί πραξικοπήματος εκείνες τις μέρες.
Όπως καταλαβαίνεις βέβαια, δεν μπαίνει ζήτημα μη κατανόησης, αλλά διαφωνίας. Και όταν κάποιος διαφωνεί παραιτείται και δεν υπολογίζει τους μισθούς και τα οφίτσια. Αντίθετα με όσα υποστηρίζεις, κάποιοι ήταν έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να το κάνουν πράξη και το έκαναν.
Τα δεν κατάλαβε, δεν μπόρεσε, δεν άντεξε, μελαγχόλησε, πρόδωσε, λιγοψύχησε, λιποτάκτησε κλπ θα σε παρακαλούσα όμως να τα άφηνες κατά μέρος, μιας και συνήθως χρησιμοποιούνται στις εσωκομματικές διαφωνίες από ρεύματα που δεν αντέχουν την διαφορετική άποψη και την δημοκρατία, αλλά προτιμούν την ενοχοποίηση και τον στιγματισμό του άλλου, μετατρέποντας την άποψή του σε καρικατούρα. Έχεις καταναλώσει πολύ μελάνι για να στηλιτεύσεις παρόμοιες συμπεριφορές όπότε δεν το θεωρώ σκόπιμο να συμπλέεις τόσο εύκολα με την λογική τους, τώρα που σου είναι χρήσιμο...
Υ.Γ. Τέλος, καλό είναι να ακούσεις την συνέντευξη στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ολόκληρη για να ακούσεις και την αυτοκριτική και τους λόγους που νομίζω πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο.»