ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ξανά στους εισαγγελείς (από το νέο έτος) ο Ψυχάρης

Τελικά η τρίτη φορά του Σταύρου Ψυχάρη στους εισαγγελείς, δεν ήταν και η φαρμακερή καθώς πήρε νέα προθεσμία προκειμένου να καταθέσει ανομωτί (ως ύποπτος δηλαδή) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Ο εκδότης έλαβε από τους οικονομικούς εισαγγελείς προθεσμία και θα δώσει εξηγήσεις, για τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ, στις αρχές Ιανουαρίου του 2016.
Η δικογραφία για τα δάνεια του Οργανισμού αφορά ποσά που φθάνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών που ενέκριναν τη χορήγηση των υπό έρευνα δανείων. Οι εισαγγελείς διερευνούν το αν οι τράπεζες εξασφάλισαν όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για την εξυπηρέτηση των χορηγούμενων πιστώσεων.
Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί να καταθέσουν περίπου 45 στελέχη των επιτροπών..
των τραπεζών, οι οποίοι μαζί με τον Σταύρο Ψυχάρη, ζήτησαν να προηγηθούν οι καταθέσεις συγκεκριμένων μαρτύρων που έχουν υποδείξει.
Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό από τους εισαγγελείς, και όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν πλέον προθεσμία να παραδώσουν τις εξηγήσεις τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια, οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα στοιχεία, ώστε να αποφανθούν αν στην υπόθεση πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ θα ακολουθήσει έρευνα και άλλων δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.