ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Δωρεάν pcr test ζήτησε ακόμα και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου


Σύννεφα μαζεύονται πάνω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Είναι προφανές ότι τα μπρος πίσω και η διγλωσσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα που εξαγγέλλονται προκαλούν τριγμούς στην γαλάζια πτέρυγα.
Η επέλαση της Όμικρον και τα πολλά κρούσματα που αφήνει στο διάβα της έχουν προκαλέσει τριτοκοσμικές εικόνες τις τελευταίες ημέρες με πλήθος κόσμου να περιμένει σε ουρές για να κάνει τεστ.
Μάλιστα στις ουρές αυτές που περισσότερο θυμίζουν «black Friday στην Oxford street, οι περισσότεροι πιθανόν να νοσούν, άλλοι υποψιάζονται ότι νοσούν και άλλοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο αναμένουν το σχετικό έγγραφο προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν.
Έτσι οι παραπάνω ουρές πέραν του ότι συνιστούν υγειονομικές βόμβες επαναφέρουν το ερώτημα γιατί στην Ελλάδα δεν συνταγογραφούνται τα pcr και ραπιντ test.
Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δείχνει σταθερά την «προτίμησή της» στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, μετατρέποντας το τεστ από απαραίτητο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σε δυσβάσταχτη επιβάρυνση των πολιτών λόγω του κόστους και από την άλλη δημιουργεί υγειονομικές βόμβες έξω από τις δημόσιες δομές.
Σήμερα ακόμα και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σκληροπυρηνικός υπέρμαχος του Μητσοτάκη εμφανίστηκε υπέρ της συνταγογράφησης των PCR και rapid test.
«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και είναι προφανές ότι μεταλλάσσεται, θέλω να ελπίζω ότι τούτη η φάση θα είναι λίγο πιο απλή αλλά ταυτοχρόνως είναι και εξαιρετικά περίπλοκη διότι είναι αλήθεια ότι μέσα σε μία εβδομάδα άλλαξαν εντελώς τα χαρακτηριστικά» είπε ο βουλευτής της ΝΔ τονίζοντας ότι πρακτικά η «συνταγογράφηση είναι απαραίτητη για να μην γίνεται το μοριακό όταν δεν υπάρχει λόγος. Γι’ αυτό υπάρχουν οι γιατροί, άρα να είναι δωρεάν».
Είχε προηγηθεί η επισήμανση του Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι το τεστ «πρέπει και να διατιμηθεί και να συνταγογραφηθεί».
Θυμίζουμε ότι στο ζήτημα των τεστ, ο κανόνας στην Ευρώπη λέει ότι όταν έχεις συμπτώματα, όταν έχεις θετικό rapid ή selftest, έχεις δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει πρώτος τις τριτοκοσμικές εικόνες που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και τις «πλάτες» που βάζει η κυβέρνηση στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Στα θετικά, ότι πέρα από τις φωνές στη Βουλή και το κίνημα στα social για δωρεάν μοριακό γιγαντώνεται και σε αυτό προστίθενται και φωνές βουλευτών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που διαφοροποιούνται από την γραμμή της ΝΔ.
- από το avgi.gr