ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

O Πορτοσάλτε, ο Τζόκοβιτς και οι Αυστραλοί


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, παρέμεινε για δεύτερη μέρα υπό κράτηση σε ξενοδοχείο μεταναστών στη Μελβούρνη. Την ίδια στιγμή οι δικηγόροι του προσπαθούν να εξασφαλίσουν να μην ακυρωθεί η βίζα του για να παίξει στο Australian Open και να εξαιρεθεί από τις αυστηρές απαιτήσεις εμβολιασμού για την Covid-19
Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κάρεν Άντριους απάντησε στις αιτιάσεις των υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Τζόκοβιτς, ότι «κρατούνταν αιχμάλωτος», τονίζοντας ότι ο σταρ παίκτης είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει τη χώρα ανά πάσα στιγμή.
Τις εξελίξεις στην υπόθεση Τζόκοβιτς σχολίασε με tweet του ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε.
«Σοβαροί πολίτες συνιστούν σοβαρούς πολιτικούς και συγκροτούν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σοβαρό Κράτος. Την Αυστραλία! Όταν η Κοινωνία, εκεί, αποφασίζει πως αστεία, πλάκες και διάσημοι (Τζόκοβιτς) με ιδιοτροπίες ΔΕΝ εξαιρούνται του κανόνα και του Νόμου. Απέχουμε πολύ…», έγραψε ο Άρης Πορτοσάλτε επικροτώντας έτσι την κίνηση της Αυστραλιανής κυβέρνησης, επικεντρώνοντας παράλληλα την κριτική του για ενδεχόμενη στάση της Ελλάδας σ’ αυτήν την περίπτωση.
Την ίδια στιγμή στην Σερβία, ένα ολόκληρο έθνος είναι στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς.
Εκτός από τον Πρόεδρο της Σερβίας και πλήθος πολιτών που πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλευρό του στάθηκε ακόμη και ο Πατριάρχης Σερβίας, με ανάρτησή του στο Instagram. Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς κατηγόρησε την αυστραλιανή κυβέρνηση για παρενόχληση και δίωξη, ισχυρισμούς που απέρριψε η Καμπέρα.