ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

ΚΙΝΑΛήστου μνήμης


Σοβαρά τώρα; Τα βάλατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκο Ανδρουλάκη, γιατί πρότεινε τα μοριακά τεστ να κοστίζουν 40 ευρώ -μόνο 40!- αντί για 47 που επέβαλε ως πλαφόν το δίδυμο Άδωνις - Πλεύρης; Συγγνώμη δηλαδή, εσείς πόσο νομίζετε ότι πρέπει να τα πληρώνουμε; 39, ας πούμε; 38, 30 ή και ακόμα πιο φτηνά; Όσο ένα καφέ στην καφετέρια ή ένα τσίπουρο στο ουζερί;
Σοβαρά τώρα; Δεν ακούσατε αυτόν που άκουσε προφανώς ο αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛΛ., τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου; Που είπε ότι αν τα τεστ είναι πολύ φτηνά, θα θεωρηθούν αναξιόπιστα; Φτηνιάρικα δηλαδή, γιατί, ως γνωστόν, στην ελεύθερη αγορά που ζούμε ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Η ποιότητα εξαρτάται από την τιμή. Άλλο να κάνεις τεστ Αρμάνι κι άλλο κάποιου σκιτζή απ’ το Πασαλιμάνι.
Σοβαρά τώρα; Μήπως θα θέλατε να υιοθετήσει ο νέος τις γεροντικές και εκτός ρεαλισμού απόψεις για δωρεάν τεστ σε όσους τα χρειάζονται; Για συνταγογράφησή τους, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης; Και δεν ακούσατε αυτούς που προφανώς άκουσε το ανανεωμένο ΚΙΝ.ΑΛΛ.; Πώς θα πληρώσουμε καμιά νέα φρεγάδα, αν αρχίσουμε τα δωρεάν τεστ αράδα; Άσε που τέτοιου είδους ψώνια οδηγούν σε Μνημόνια.
Σοβαρά τώρα; Τέτοια αντιπολίτευση περιμένατε από τον Ανδρουλάκη; Να προτείνει δηλαδή όσα δεν μπορούν να γίνουν με δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση; Τσοβόλα, δώσ' τα όλα, ξανά μανά; Αυτό το ΠΑΣΟΚ που ξέρατε ορισμένοι, να το ξεχάσετε. Αλήστου μνήμης είναι πια ή μάλλον ΚΙΝΑΛήστου. Με νέο αρχηγό, νέο ΑΦΜ, νέα καθήκοντα στη νέα κατάσταση. Τα 40 είναι πιο λίγα από τα 47, τελεία και παύλα.
Σοβαρά τώρα; Παραβλέπετε ότι ο άνθρωπος ζήτησε και τα ράπιντ που τα πληρώνουμε τώρα δέκα ευρώ να τα πληρώνουμε μόνο εφτά; Για λογαριάστε με τρία τεστ τη βδομάδα πόσα εξοικονομεί ένας εργαζόμενος. Για προσθέστε και το 2% αύξηση στον μισθό του -αλήθεια, ο Ανδρουλάκης ζήτησε 3% ή και κάτι παραπάνω γι’ αυτό;- και θα δείτε τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της μέσης ελληνικής οικογένειας.
Σοβαρά τώρα; Δεν καταλαβαίνετε ότι με προτάσεις Ανδρουλάκη θα γεμίσει το δισάκι; Φασούλι το φασούλι, βέβαια, χωρίς δημοσιονομικές αναταράξεις και πολιτικές συρράξεις. Αλλά σίγουρα!

Θανάσης Καρτερός / ΑΥΓΗ (05.01.2022)