ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

17 κακόγουστα και πανάκριβα λεπτά: Και (όμως) κι εμείς αλλάξαμε χρόνο με Ρουβά- Μπακογιάννη...


Για «17 κακόγουστα και πανάκριβα λεπτά» του Σάκη Ρουβά στον Λυκαβητό, που τελικά ήταν 12,5, αναφέρεται σε σχόλιο του στην Εφ Συν ο Δημήτρης Κανελλόπουλος και κάνει λόγο για.. «πολύ χαμηλής αισθητικής φιέστα που ετοίμασε ο Δήμος Αθηναίων» η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της αλλαγής του χρόνου από την ΕΡΤ και κόστισε 215.000 ευρώ.
Γράφει μεταξύ άλλων ο Δ. Κανελλόπουλος στην ΕφΣυν:
Ο Σάκης Ρουβάς έπαιξε για 9 λεπτά κάποια ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μετά, για 3,5 λεπτά, το δικό του κομμάτι «Χρόνια πολλά» με τους παρακάτω, σπουδαίους, στίχους: «Μα εγώ μονάχος τριγυρνώ / βιτρίνες άσκοπα κοιτώ /δεν έχω κάποια αγκαλιά / και λέω στο αστέρι / εδώ να σε φέρει. Χρόνια πολλά / χρόνια να έρθεις περιμένω / τόσα Χριστούγεννα σωπαίνω / και πέφτει χιόνι πάντα μέσα στην καρδιά».
Μετά μας είπε ευχές και κάλεσε τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να ανέβει στη σκηνή για να μετρήσουν αντίστροφα το χρόνο! Στη συνέχεια τραγούδησαν όλοι μαζί το «πάει ο παλιός χρόνος» για ακόμα 83 δευτερόλεπτα. Αλλά δεν τελείωσε εκεί το πανηγύρι μιας και μετά, κλείνοντας, ο Σάκης Ρουβάς είπε σε άψογο playback το «Να με αγαπάς», κάποια επιτυχία του προφανώς.
Το stage για όσους γνωρίζουν από συναυλίες ήταν της πλάκας, ο φωτισμός συνηθισμένος και εκτός από τον Ρουβά στη σκηνή υπήρχαν τέσσερις μουσικοί της μπάντας του, εννιά μουσικοί της big band του Δήμου Αθηναίων, ο μαέστρος τους και τρεις δεύτερες φωνές. Ούτε οι Iron Maiden τόσο κόσμο, τέτοια μεγαλειώδη παραγωγή.
Αλήθεια, αναρωτιέμαι, ο δήμαρχος που είναι και νέος άνθρωπος, είναι ευχαριστημένος από αυτή την κιτσαρία που έστησε; 
Στο τέλος ο Δ. Κανελλόπουλος προσθέτει:
Να σημειώσουμε ωστόσο και το εξής: ο κόσμος στην τηλεόραση προτίμησε τον Σάκη Ρουβά. Η αλήθεια να λέγεται. Πρώτη ήταν εκείνη την ώρα η ΕΡΤ, στην αλλαγή του χρόνου, με ποσοστά άνω του 20%, 21,6% στο πρώτο τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα και 22.8 στο δεύτερο, αμέσως μετά.
Αλήθεια ο Δ. Κανελλόπουλος είδε κάτι άλλο στην τηλεόραση που θα μπορούσε να τραβήξει τον κόσμο και να αλλάξει την χρονιά; Μόνο κάτι μίζερα σόου με τελειωμένους τραγουδιστές που δικαιώνουν ακόμη και τα λεγόμενα του Μπακογιάννη. 
Δυστυχώς το να αλλάξεις χρόνια βλέποντας τον Ρουβά με τον Μπακογιάννη να τραγουδάνε "πάει ο παλιός ο χρόνος" ήταν αναπόφευκτο και η μόνη επιλογή - έστω και για 5 λεπτά.
Χώρια που είχε την κλασική αντίστροφη μέτρηση που τη θέλει ο κόσμος για να ανοίξει την φθηνή «σαμπάνια» του και να τσουγκρίσει τα ποτήρια μπας και νιώσει λίγο καλύτερα στην δυστοπική Ελλάδα που ζει...
Και εμείς αναγκαστικά, μετά από 10 λεπτά που κάναμε ζάπινγκ, αλλάξαμε χρόνο με Ρουβά- Μπακογιάννη... Και δεν μας άρεσε καθόλου...

YΓ: Το πρωτοχρονιάτικο σόου του Δήμου Αθηναίων από τον Λυκαβηττό έφερε την ΕΡΤ πρώτη σε τηλεθέαση εκείνη την ώρα με νούμερα που δεν είχε ξαναδεί: 21,6% στο πρώτο τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα και 22.8% στο δεύτερο, αμέσως μετά. Ο λόγος; Αυτό που είπαμε και πιό πάνω: η ένδεια των υπόλοιπων καναλιών για ένα αξιοπρεπές πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα. Και ας μην πει καποιος για «το πιο κεφάτο ρεβεγιόν με την εκθαμβωτική Βίκυ Καγιά και τον ευρηματικό Λάμπρο Φισφή...