ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Επιτίμια και λιβανίσματα


Ο Σπήλιος Λιβανός, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης –και τρίτος κατά σειράν εκλογής βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας–, αποχαιρέτισε τον οικείο μητροπολίτη Κοσμά ως «εξαιρετικό ποιμενάρχη και θρησκευτικό πατέρα του λαού».
Σε λυρική άμιλλα, ο Κώστας Καραγκούνης, πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Ν.Δ. στον ίδιο νομό, αναγνώρισε τον «πατέρα μας» που «ταξίδευσε τη θάλασσα της αρχιερατικής του διακονίας με πυξίδα και όχι με ανεμοδείκτες». 
Από τα σχοινοτενή εγκώμια διέφυγε το όψιμο κήρυγμα του κεκοιμημένου, που καλούσε τους πιστούς να μπουν στον ναό χωρίς μάσκες, επειδή εντός ναού «δεν σε αφήνει ο Θεός να μολυνθείς».
 Διέφυγε επίσης ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τον είχε κρίνει ελεγκτέο για «καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής», «θεολογική πλάνη», «ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας».
Οι πολιτικοί ποιμένες είναι, φαίνεται, πιο ορθόδοξοι από την Ιερά Σύνοδο.

Στέντωρ / Kαθημερινή