ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

H Kαθημερινή «παίζει» το σενάριο τρίτων εκλογών


Το σενάριο της τριπλής κάλπης μπορεί να το ακούσουμε και από κυβερνητικά χείλη. Αυτό γράφει η εφημερίδα "Καθημερινή" και συγκεκριμένα η στήλη Θεωρείο που αναφέρεται σε εκλογικά σενάρια. Γράφει συγκεκριμένα η Καθημερινή:
Τα εκλογικά σενάρια δεν σταματούν ποτέ, ανεξάρτητα από το πότε θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός να πατήσει το κουμπί. Ενα τελευταίο λέει πως οι επόμενες κάλπες μπορεί να είναι τριπλές και όχι διπλές.
Εάν και στις δεύτερες εκλογές το πρώτο κόμμα –που θα είναι πιθανότατα η Ν.Δ.– δεν καταφέρει να κερδίσει αυτοδυναμία, θα υπάρξουν δύο επιλογές: είτε συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ είτε συγκυβέρνηση με τον Βελόπουλο.
Η πρώτη περίπτωση δεν μοιάζει πιθανή, καθώς στρατηγικά ο Ανδρουλάκης είναι πιθανότερο να επιλέξει τη σιγουριά της αντιπολίτευσης παρά τη φθορά μιας συγκυβέρνησης.
Εάν όμως το Μαξίμου, επίσης για λόγους δικής του στρατηγικής, δεν δεχτεί συγκυβέρνηση με την Ελληνική Λύση, τότε ανοίγει η πόρτα για τρίτες εκλογές, κάτι που είχε συμβεί και την περίοδο του πατρός Μητσοτάκη.
Και επειδή ο στόχος της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρα η αυτοδυναμία, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, το σενάριο της τριπλής κάλπης μπορεί να το ακούσουμε και από κυβερνητικά χείλη, ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.