ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Κρίσιμος Ιανουάριος για το ελληνικό Euronews


Κρίσιμο για το μέλλον της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews θεωρείται το επόμενο διάστημα. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από καιρό για την χρηματοδότηση του ελληνικού Euronews, μεταξύ άλλων υπηρεσιών του ευρωπαϊκού οργανισμού ενημέρωσης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, η οποία ήδη έχει επηρεάσει τη μορφή της δομής του. Μένει να οριστικοποιηθεί το πώς τελικά θα λειτουργήσει.
Η αρχική απόφαση ήθελε το ελληνικό κανάλι να αναστέλλει τη λειτουργία του. Όμως η συντονισμένη κινητοποίηση των εργαζόμενων της ελληνικής υπηρεσίας, των δημοσιογραφικών ενώσεων (ελληνικών και διεθνών) και οι πιέσεις – παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο συνέβαλαν ώστε τελευταία στιγμή η μητρική εταιρεία να αναλάβει τη χρηματοδότηση του τμήματός του στην Ελλάδα για έναν χρόνο (συμπληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου 2022) και εν τέλει να μελετούν στα κεντρικά του Euronews, στη Λυών, την μετεξέλιξη της ελληνικής υπηρεσίας σε Ψηφιακή Υβριδική Τηλεόραση (Digital Hybrid TV).
Θα είναι αυτή η τελική απόφαση όμως; Όλα εξαρτώνται από το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις προθέσεις του. Διότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ του βασικού μετόχου του Euronews, του Αιγύπτιου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις, και του πορτογαλικού χρηματοεπενδυτικού φαντ Alpac Capital.
- από topontiki.gr