ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Εν μέσω πανδημίας κλείνουν το «Παίδων Πεντέλης»


Απίστευτη καταγγελία από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Με απόφαση του υπουργείου το νοσοκομείο μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, την ώρα που η Όμικρον επελαύνει και ανοίγουν εκ νέου τα σχολεία.
Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προβαίνουν οι εργαζόμενοι της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αποκαλύπτοντας την κυβερνητική απόφαση για να σταματήσουν οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του νοσοκομείου για έναν μήνα.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, δηλαδή, την ημέρα που ανοίγουν ξανά τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών από την επέλαση της Όμικρον αποφασίζουν να κλείσουν ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, σπρώχνοντας, ουσιαστικά τους πολίτες ξανά προς τον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια ώρα προχωρούν σε επιστράτευση ιδιωτών χωρίς να προχωρούν στους απαιτούμενους διορισμούς σε προσωπικό.
Το Παίδων Πεντέλης, το οποίο εξυπηρετεί και μεγάλο όγκο περιστατικών εκτός Αττικής, θα λειτουργήσει από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου ως εμβολιαστικό κέντρο για τον παιδιατρικό πληθυσμό (παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών).
Όπως καταγγέλλει το ιατρικό προσωπικό ένα τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα υποβαθμίζεται σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας, ενώ η απόφαση πρωτοκολλήθηκε, χθες, ημέρα αργίας για το ελληνικό Δημόσιο.
Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «σε μια περίοδο που η δωρεάν και δημόσια περίθαλψη βάλλεται καθημερινά καταγγέλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μια νυκτί».
Για το θέμα τοποθετήθηκε μέσω Twitter και ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, αναφέροντας ότι η εντολή για το «Παίδων Πεντέλης» επιβεβαιώνεται επίσημα από τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει πως δεν γίνεται μέσα σε αυτές τις συνθήκες «το Παίδων Πεντέλης να αναστέλλει τη λειτουργία του ως νοσοκομείο -με απόφαση της κυβέρνησης- και να μετατρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο».
Επανέλαβε παράλληλα την δριμεία κριτική του κόμματός του για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν μεθαύριο τα σχολεία τονίζοντας πως αυτά «δεν είναι parking για τα παιδιά» αλλά «πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια».
«Το πρωτόκολλο του 50%+1 ήταν κυβερνητική απόφαση, δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων, όπως έχουν δηλώσει μέλη της επιτροπής» επεσήμανε υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, ένα πρωτόκολλο που δίνει πάρα πολλά κρούσματα στην κοινότητα και η κυβέρνηση συνεχίζει να το εφαρμόζει σε μια περίοδο που η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται».
Μιλώντας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τα σχολεία, είπε πως «τα τμήματα πρέπει να κλείνουν στο πρώτο κρούσμα και να γίνεται δωρεάν τεστ στους μαθητές για να ξανανοίξουν, αυτό είναι ο ευρωπαϊκός κανόνας».
Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν δίνει τη δυνατότητα να χορηγούνται άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για να μπορούν να φυλάξουν τα παιδιά, τα οποία θα έχουν νοσήσει». «Προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, έχουμε ήδη προτείνει την παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα», είπε.
«Πρέπει επίσης γενικά να υπάρχει συνταγογράφηση των τεστ», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση απάντησε με ψέματα στο συγκεκριμένο ζήτημα και μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης σχεδόν προκάλεσε ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο με την Κύπρο, αμφισβητώντας την ποιότητα των τεστ που γίνονται εκεί, επειδή γίνονται πιο φτηνά».
Αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού για το «τελευταίο μίλι της πανδημίας», ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως αυτό άφησε την προηγούμενη χρονιά πίσω «του 15.952 απώλειες και η χώρα το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε όχι λίγο πάνω, αλλά δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους».