ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Χίος - Κασιδιάρης: Σχέδια για κοινή κάθοδο στις εκλογές;


Στέφανος Χίος και ο Ηλίας Κασιδιάρης σκέφτονται να κατέβουν μαζί στις επόμενες εκλογές. Την είδηση σχετικά με συζητήσεις για πιθανή συνεργασία ανακοίνωσε ο Στέφανος Χίος με πρωτοσέλιδο στο «Μακελειό», το οποίο φιλοτεχνείται από φωτογραφία του ίδιου και του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.
Όπως γράφει το «Μακελειό» βρίσκονται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου τους στις επόμενες εκλογές, απόφαση που θα ληφθεί όπως αναφέρει μετά από δημόσια διαβούλευση, χωρίς να διευκρινίζει πώς αυτή θα πραγματοποιηθεί.
Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Χίος στα μέσα Νοεμβρίου είχε ανακοινώσει -σε μια διαδικτυακή εκπομπή του- ότι θα κατέβει υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με το κόμμα της Ενωτικής Πατριωτικής Λαϊκής Δεξιάς
Να σημειωθεί ότι ο Κασιδιάρης όπως και τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή, σύμφωνα με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε τον Ιούνιο από τη Βουλή, έχουν επί της ουσίας μερική στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους.
Συγκεκριμένα, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές ως αρχηγοί κόμματος. Διατηρούν, όμως, το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι ως απλοί βουλευτές σε κάποιο κόμμα, ο αρχηγός του οποίου ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει καταδικαστεί.
Όσον αφορά στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι δεν μπορεί να απαγορευθεί πλήρως εφόσον προς το παρόν δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα μια και εκκρεμεί η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό.
Με αυτό το δεδομένο, δεν αποκλείεται να δούμε επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη τον Χίο και τον φυλακισμένο πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιο.