ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

To 20% των Αμερικανών πιστεύει ότι τα εμβόλια... έχουν μικροτσίπ!


Ένας στους πέντε Αμερικανούς θεωρεί ότι τα εμβόλια κατά της νόσου Covid-19 έχουν μικροτσίπ για να παρακολουθούν οι κυβερνήσεις τους πολίτες εν αγνοία τους. Tο 20% των συμπολιτών του.. 46ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι, στα ενέσιμα σκευάσματα κατά της νόσου Covid, υπάρχουν αυτές οι μίνι συσκευές προηγμένης τεχνολογίας.
H έρευνα της YouGov και του περιοδικού «Εconomist» δείχνει ότι, περίπου το 20% των Αμερικανών πιστεύουν στη θεωρία συνωμοσίας ότι τα μικροτσίπ μπορεί να έχουν τοποθετηθεί στα ενέσιμα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού. Παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξη ενός τέτοιου ισχυρισμού, η δημοσκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, το 15% των Αμερικανών δηλώνει ότι αυτή η θεωρία συνωμοσίας είναι «πιθανόν αληθινή», ενώ ένα άλλο 5% θεωρεί ότι είναι «σίγουρα αληθινή» .
Πολλοί θεωρητικοί συνωμοσίας είχαν μάλιστα ενοχοποιήσει τον «γκουρού» της Πληροφορικής, Μπιλ Γκέιτς και την πρώην σύζυγό του Μελίντα λέγοντας ότι βρίσκονται πίσω από αυτήν την θεωρία συνωμοσίας. Σε απάντησή του στο BBC, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έκανε λόγο για «fake news».
Tον Ιανουάριο, κυκλοφόρησαν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες τα εμβόλια κατά της COVID-19 προκαλούν στειρότητα ή εμπεριέχουν προϊόντα από χοιρινό, με πολλούς Εβραίους γιατρούς να σπεύδουν να επισημάνουν ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα αποδεικτικό στοιχείο» γι' αυτόν τον ισχυρισμό. - πηγή: protothema.gr