ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

«Τα Νέα» ζητούν συγγνώμη μετά την κατακραυγή


«Ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια» ανέφεραν «Τα Νέα»

Σάλο προκάλεσε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα» για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η πράξη του καθ’ ομολογίαν.. δολοφόνου είναι μια πράξη που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών.
Συγκεκριμένα, σε άρθρο υπό τον τίτλο «Φολέγανδρος: Αποκαλύψεις σοκ – Πώς o 30χρονος έφτασε στη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς» σημειώνεται το εξής: «Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως “θα σε πετάξω από το παράθυρο” ή “αν σου χώσω καμία…”; Κάπως έτσι και η 26χρονη καυγάδιζε με τον φίλο της στο αυτοκίνητο επειδή χάθηκαν και πάνω στη ένταση της στιγμής, αυτός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια. Προφανώς θυμωμένη, η κοπέλα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…»

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα social media, «Τα Νέα» ζήτησαν μία «συγγνώμη για μια απαράδεκτη και λανθασμένη φράση».
«Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας γι’ αυτό το εντελώς λανθασμένο και απαράδεκτο τμήμα ενός ευρύτερου κειμένου που αναφερόταν στη δολοφονία καθώς και στα αίτιά της» αναφέρουν «Τα Νέα» και προσθέτουν:
«Σε καμιά περίπτωση δεν ενστερνίζονται τα «ΝΕΑ» και ο όμιλος της Alter Ego τέτοιες απόψεις και αναφορές. Άλλωστε, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου, δημοσιεύεται αναλυτικό ρεπορτάζ και απόψεις ειδικών για την γυναικοκτονία, για τα αίτια που οδηγούν στη δολοφονία γυναικών με καθαρά έμφυλα χαρακτηριστικά.
Η φράση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ήταν παντελώς λανθασμένη κι επαναλαμβάνουμε τη συγγνώμη μας σε όσους αναγνώστες, ορθώς, αγανάκτησαν διαβάζοντάς την
».