ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Διαφήμιση μιας εφημερίδας για «αρρώστους»...


Πολύ χαμηλά κινούνται καλοκαιριάτικα οι κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων (νοσταλγία για τα παλιά χρόνια που ξεπουλούσαν τέτοια εποχή με τις μεταγραφές) και ο Κόκκινος Πρωταθλητής.. αποφάσισε να ενισχύσει τη δική του με ραδιοφωνική διαφήμιση. Στο διαφημιστικό μήνυμα κυριαρχεί ο οπαδικός χαρακτήρας τής έκδοσης, με το παλιό της σύνθημα για εφημερίδα που απευθύνεται σε «αρρώστους» (εννοείται οπαδούς). Ήταν ένα σύνθημα που είχε επινοήσει ο Θέμος Αναστασιάδης, συνεκδότης τότε τού Πρωταθλητή μαζί με τον Σωτήρη Παυλόπουλο. Ο Αναστασιάδης στο κείμενό του στο πρώτο φύλλο, έγραφε ότι μαζί με τον Πουλόπουλο σκέφτηκαν «αντί να βγάζουμε τα μάτια μας δεν βγάζουμε και μια εφημερίδα για όλους εμάς τους "άρρωστους" με τα αθλητικά;» Και συμπλήρωνε: «Βγάλτε εσείς τα εισαγωγικά μόλις δείτε ότι είμαστε άρρωστοι κανονικά». Σήμερα ο Κόκκινος Πρωταθλητής, όπως λέει το σποτ, «είκοσι χρόνια μετά παραμένει εφημερίδα για "αρρώστους"».
Ο Κόκκινος Πρωταθλητής κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1998, πέντε μέρες νωρίτερα από την αθλητική έκδοση του Πέτρου Κωστόπουλου, τον Κόσμο των Σπορ. Την περασμένη Τετάρτη, 14 Ιουλίου (τελευταία μέρα για την οποία έχουν γίνει γνωστές οι κυκλοφορίες από το πρακτορείο διανομής, το Άργος), πούλησε 2.520 φύλλα. Εκείνη την ημέρα ήταν δεύτερος στο δελτίο των αθλητικών εφημερίδων, με πρώτο το Φως των Σπορ που είχε πουλήσει 2.540 φύλλα. 
- από το Harddog