ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

«Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε;»


Eνα άρθρο του Στέλιου Κούλογλου, το οποίο έχει αποδέκτη τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε να ταράξει τη μάλλον υποτονική –και λόγω θερινής ραστώνης– εσωκομματική δραστηριότητα στην.. Κουμουνδούρου. Ο συνήθως τολμηρός στον λόγο του ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει φωναχτά τους προβληματισμούς του για την κατάσταση στην αξιωματική αντιπολίτευση, επιχειρώντας να λειτουργήσει ως μια μορφή αφύπνισης για όσα διαπιστώνει να συμβαίνουν και τα οποία θεωρεί ιδιαίτερα ανησυχητικά για την περαιτέρω πορεία του κόμματος.
Ειδικότερα, στα ηχηρά «καμπανάκια» που χτυπά, εντοπίζει δημοσκοπική στασιμότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με ταυτόχρονη παγίωση της διαφοράς από τη Ν.Δ., απώλεια της ευκαιρίας ανασυγκρότησης και μια θολή προοπτική, σπατάλη του πολιτικού κεφαλαίου του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κίνδυνο το κόμμα της Αριστεράς, σε συνδυασμό με την παντοδυναμία σε όλα τα επίπεδα που θέλει να οικοδομήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να χάσει σταδιακά τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό ως η εναλλακτική λύση διακυβέρνησης του τόπου.
Ο Στέλιος Κούλογλου, στο κείμενό του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tvxs.gr, χρησιμοποιεί με μια μικρή παραλλαγή μια φράση της Μελίνας Μερκούρη στον Ανδρέα Παπανδρέου, στον οποίο είχε εκφράσει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ είχε πάψει να αρέσει στον κόσμο.
Με τη μορφή ερωτήματος αυτή τη φορά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα, προβαίνοντας σε μια σειρά από ιδιαίτερα ανησυχητικές εκτιμήσεις. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να μην αρέσει από το 2016 [...] Από τότε, χωρίς τις αναγκαίες ριζοσπαστικές αλλαγές και με ένα είδος κομματικού λοκντάουν, έχουν πλέον ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η κυβέρνηση φθείρεται δυσανάλογα λίγο, συγκριτικά με τα λάθη και τις παλινωδίες της και από την όποια φθορά δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει επικαλούμενος τη δημοσκόπηση της Prorata στην «Εφ.Συν.», που έδειξε ότι η διαφορά της Ν.Δ. σταθεροποιείται.
Ο κ. Κούλογλου, αν και αιχμηρός, ξεκαθαρίζει ότι ο πρόεδρός του παραμένει το ισχυρό του χαρτί και η ηγετική του θέση δεν αμφισβητείται. Εντούτοις, παρατηρεί ότι «σπαταλά πολιτικό κεφάλαιο, το σκάφος δεν έχει σταθερή πορεία και ψάχνεται» και «μια σειρά από ευκαιρίες για επίδειξη ηγετικού προφίλ χάθηκαν». Τέλος, χαρακτηρίζει την κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιρετικά κρίσιμη, γιατί –όπως σημειώνει– «μπορεί σταδιακά να απολέσει τη θέση του ως εναλλακτική λύση» και «είτε θα προχωρήσει σε ριζική επανεκκίνηση ή κάποιος άλλος σχηματισμός θα καλύψει το κενό».