ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ο πιο ωραίος πρωτοσέλιδος τίτλος για τον Γιάννη


Μόνο δύο εφημερίδες, η Εφημερίδα των Συντακτών και η Αυγή, είχαν την Πέμπτη βασικό πρωτοσέλιδο θέμα τον θρίαμβο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA και μία, τα Νέα, το προέβαλε .. ως ένα από τα δύο βασικά της θέματα, με ελαφρώς ισχυρότερη προβολή εκείνη για τη σεξουαλική παρενόχληση της Σοφίας Μπεκατώρου από γνωστό Ολυμπιονίκη όταν ήταν 16 ετών («ένα πολύ μεγάλο όνομα του αθλητισμού»). Κατά τα άλλα, πλην τριών εφημερίδων όλες οι υπόλοιπες πολιτικές εκδόσεις είχαν έστω και μια μικρή προβολή τού θέματος στην πρώτη τους σελίδα. Ακόμα και η Εστία το είχε στην (από δεκαετίες!) πρωτοσέλιδη στήλη της «Πενιές, ειδησούλες, περίεργα» η οποία, πάντως, είναι δημοσιογραφική γωνιά μικρών ή περίεργων γεγονότων, παλαιότερα μόνο ελληνικών, αλλά εδώ και χρόνια συνήθως διεθνών. (Βέβαια, σε καμιά περίπτωση ο θρίαμβος του Γιάννη δεν είναι «ειδησούλα» και «περίεργη»). Στην ίδια εφημερίδα ο Δημήτρης Καπράνος αφιερώνει στον Αντετοκούνμπο το καθημερινό χρονογράφημά του –ή επιφυλλίδα αν θέλετε– στη βάση της πρώτης σελίδας.
Οι τρεις εφημερίδες που δεν είχαν αναφορά στην πρώτη τους σελίδα για τον τίτλο που κατέκτησε ο Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς είναι ο Ριζοσπάστης (κατά πάγια τακτική δεν ασχολείται πρωτοσέλιδα με την επικαιρότητα πέρα από τον πυρήνα των θεμάτων που τον ενδιαφέρουν), η Κόντρα και η Ελεύθερη Ώρα.

Κατά τη γνώμη μας ο καλύτερος τίτλος της ημέρας ήταν εκείνος της Εφημερίδας των Συντακτών: «Ο ΜΑΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ». Η Αυγή έχει ολοσέλιδη φωτογραφία του Γιάννη και έναν μόνο τίτλο τεσσάρων λέξεων: «Ένας πολύ ωραίος άνθρωπος».

Όλες οι αθλητικές εφημερίδες προέβαλαν τη μεγάλη επιτυχία στην πρώτη τους σελίδα, αλλά μόνο η Live Sport και η Ώρα για Σπορ την είχαν βασικό πρωτοσέλιδο θέμα τους.

- απο το HARDDOG