ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Aνάγκη μεγαλύτερης προστασίας για τους δημοσιογράφους


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή του με την Ένωση Συντακτών Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και καταδικάζει τα πρωτοφανή φαινόμενα βίας κατά των.. εγκαταστάσεων του Συγκροτήματος Τύπου «ΔΙΑΣ» και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ που έλαβαν χώρα προχθές, 18 Ιουλίου, στην Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των μέτρων της πανδημίας, ομάδες διαμαρτυρόμενων επιτέθηκαν στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, πετώντας κροτίδες και προκαλώντας καταστροφές, τόσο στα αυτοκίνητα του σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση, με την οποία «καταδικάζει αυτή τη βάναυση επίθεση και καλεί τις Αρχές να προβούν σε διεξοδικές έρευνες».
Ο Γενικός Γραμματέας της EFJ Ricardo Gutiérrez, υπογράμμισε τα εξής: «Χαιρετίζουμε τις συνεχιζόμενες έρευνες για αυτές τις απαράδεκτες επιθέσεις, τις οποίες καταδικάζουμε έντονα. Αυτό το επίπεδο βίας και ασέβειας για τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης είναι άνευ προηγουμένου στην Κύπρο και αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ανάγκης μεγαλύτερης προστασίας για τους δημοσιογράφους».