ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Γιατί η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Κ. Μπογδάνου


Δεκτή έγινε η αίτηση της εισαγγελικής αρχής για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Όπως ανακοινώθηκε, στην ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε.. συμμετείχαν 238 βουλευτές. «Υπέρ» της άρσης ασυλίας του κ. Μπογδάνου τάχθηκαν 237 βουλευτές. Ένας βουλευτής ψήφισε «κατά». Ουδείς ψήφισε «παρών».
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση η κυρία Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη.
Η συκοφαντική δυσφήμηση αφορά δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα που κατείχε ο κ. Μπογδάνος, πριν την είσοδό του στην Βουλή.
Το επίμαχο δημοσίευμα με τίτλο «η ημίγυμνη γραμματέας του υφυπουργού» σχολίαζε τις φωτογραφίες που διατηρούσε στα social media η κυρία Καλδάρα.
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία να ψηφίσει υπερ της άρσης ασυλίας του ώστε να αποδείξει την αθωότητά του στην τακτική δικαιοσύνη.
Αναλυτικά, ο βουλευτής Α΄ Αθήνας με την ΝΔ ανέφερε: «Πριν από κάποια χρόνια μια κυρία που διορίστηκε γραμματέας υφυπουργού σε υπουργείο ύψιστης σημασίας θεώρησε σκόπιμο να διατηρεί στα social media το προφίλ της με ημίγυμνες φωτογραφίες. Ημίγυμνος στο λεξιλόγιο σημαίνει σχεδόν γυμνός. Εκείνη την περίοδο ήμουν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Mea Culpa που έπαιξε το δημοσίευμα με τίτλο «η ημίγυμνη γραμματέας του υφυπουργού» και στην συνέχεια το κείμενο αναδημοσιεύτηκε σε πολλά site.Η συγκεκριμένη κυρία λοιπόν μήνυσε όλους τους ιδιοκτήτες των site που δημοσίευσαν το θέμα μεταξύ των οποίων και εμένα. Κατέθεσε την μήνυση 5 ημέρες πριν τις εκλογές. Αυτό θα πει ότι βρίσκομαι ενώπιον σας μετά από μια κίνηση που θεωρώ ότι έγινε με σκοπιμότητα. Ο κανονισμός είναι σαφής και το Σύνταγμα επίσης. Από την στιγμή που η νομική ενέργεια έγινε πριν την εκλογή στο βουλευτικό αξίωμα η επιτροπή προτείνει την άρση της ασυλίας του βουλευτή. Παρά το γεγονός ότι η μήνυση έχει μπει στο αρχείο της εισαγγελέως χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, εγώ σας ζητώ να ψηφίσετε υπερ της άρσης ασυλίας μου. Λυπάμαι που ταλαιπωρούμαστε για μια πολιτική σκοπιμότητα . Όμως θα ήθελα να ψηφίσετε υπερ της άρσης ασυλίας μου ώστε να αντιμετωπίσω την εν λόγω κυρία στην ελληνική δικαιοσύνη. Εχω δικαιωθεί σε όλες τις άλλες υποθέσεις, το ίδιο θα συμβεί και τώρα και σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να αντιμετωπίσω την γελοία κατηγορία ώστε στην συνέχεια και εγώ να ασκήσω όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να αποζημιωθώ για την απόπειρα διασυρμού μου».