ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Διευθυντικές παραιτήσεις: Υποβάθμιση και απαξίωση της ΕΡΤ3 από τη ΝΔ


Οι πρόσφατες παραιτήσεις των τριών μελών της διευθυντικής ομάδας της ΕΡΤ3, στον τομέα της ενημέρωσης, έρχονται να επιβεβαιώσουν πέραν κάθε αμφιβολίας την υποβάθμιση και την απαξίωση της ΕΡΤ3 από την Νέα Δημοκρατία.
Aυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κάτση Μάριου, και της Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νατάσας Γκαρά. Στην ανακοινωση αναφέρεται:
Μέσα σε δύο χρόνια η ΕΡΤ3 έχει μετατραπεί από έναν δυναμικό τηλεοπτικό σταθμό με ισχυρό αποτύπωμα σε πρόγραμμα και ενημέρωση, σε ένα κανάλι αθλητικών μεταδόσεων χαμηλής εμπορικότητας, με ελάχιστη ενημέρωση, ελεγχόμενη κεντρικά. Το αποτέλεσμα αυτών των απαράδεκτων χειρισμών, είναι να χάσει την ταυτότητα της ως ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός διαχρονικά με το «βλέμμα» στη Βόρεια Ελλάδα και την Περιφέρεια.
Παρατηρώντας τη συνεχή «απονεύρωση» των δελτίων ειδήσεων και του ενημερωτικού προγράμματος καθώς και τον υποβιβασμό της ΕΡΤ3 σε ρόλο κομπάρσου της ενημέρωσης, είχαμε εγκαίρως υποβάλει σχετική ερώτηση στον υπουργό για όλα αυτά τα φαινόμενα. Η απάντηση από πλευράς υπουργείου ήταν αποκαρδιωτική και ενδεικτική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ΕΡΤ3. Ακόμα και η ίδια η Διοίκηση της είχε παραδεχθεί πως το 60% του τηλεοπτικού χρόνου αφιερώνεται στην δραστηριότητα της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μετατροπή του τρίτου δημόσιου καναλιού σε έναν ακόμα φορέα κυβερνητικής προπαγάνδας.
Σε αντίθεση, όμως, με την κυβέρνηση, οι πολίτες θέλουν μια δυνατή ΕΡΤ3, ανοιχτή στην κοινωνία, πλουραλιστική, αντικειμενική που θα ανταποκρίνεται στο ρόλο της ως ένα δημόσιο μέσο με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία, αναδεικνύοντας τα ζητήματα της Περιφέρειας. Δεν επιζητούν ένα «γαλάζιο» ανταποκριτικό γραφείο, χωρίς πρόγραμμα και με ελεγχόμενη ενημέρωση, όπως επιθυμούν οι γαλάζιοι «άριστοι».