ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Γιατί δεν μετέδωσε η ΕΡΤ τον αγώνα του Πετρούνια - Θύελλα διαμαρτυριών


Μάταια οι Έλληνες τηλεθεατές στήθηκαν νωρίς το πρωί στους τηλεοπτικούς δέκτες τους για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό αγώνα των κρίκων..Ενώ βλέπαμε εικόνες από τις προσπάθειες σε όλα τα άλλα όργανα, ο τηλεοπτικός φακός ποτέ δεν πήγε στους κρίκους όταν είχε ανέβει ο Πετρούνιας, ενώ δεν είδαμε ούτε καν σε μαγνητοσκόπηση την προσπάθεια του και οι αντιδράσεις στα social media ήταν αρκετά έντονες καθώς ακόμη και η σύζυγος του Βασιλική Μιλλούση εξέφρασε το παράπονο της.
H EΡΤ απεκδύεται κάθε ευθύνης για τη μη μετάδοση live της εξαιρετικής προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια η οποία τον οδήγησε στην πρόκριση στο τελικό των Κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μετά από πραγματική θύελλα διαμαρτυριών στα social media με δύο tweets η ΕΡΤ εξήγησε πως την ευθύνη της μετάδοσης και ιδίως των επιλογών έχουν οι ιάπωνες σκηνοθέτες.
Παρόλα αυτά και δεδομένων των αντιδράσεων ανακοίνωσε πως έχει γίνει διάβημα στους ιάπωνες αρμοδίους και πως το συγκεκριμένο στιγμιότυπο με τον έλληνα πρωταθλητή θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο, “αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ.”
Ακολουθούν τα tweets της ΕΡΤ
«Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ».
Την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση η εξαιρετική προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέφρασε με ανακοίνωση της η ΕΟΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι προς γενική κατάπληξη, δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ η προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει επανειλημμένως τη χώρα μας και ο κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει την προσπάθεια του, ειδικά όταν αυτή γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων.»