ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

The Blues: The Soul of a Man

Μην το χάσετε

Ο σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς («Buena Vista Social Club», «Τα φτερά του έρωτα», «Παρίσι-Τέξας» κ.ά.) διερευνά τις ζωές των αγαπημένων του καλλιτεχνών της μπλουζ. Στο ντοκιμαντέρ «The Blues: The Soul of a Man» παρουσιάζει την ιστορία της ζωής των καλλιτεχνών και της μουσικής τους, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και εκτελέσεις..
των τραγουδιών τους από σύγχρονους μουσικούς, όπως οι: Μπόνι Ράιτ, Λου Ριντ, Λουσίντα Γουίλιαμς, Νικ Κέιβ, Λος Λόμπος κ.ά.
Η σειρά ντοκιμαντέρ «The Blues» είναι μια παραγωγή του Μάρτιν Σκορσέζε. Επτά ταινίες από επτά μεγάλους σκηνοθέτες: Βιμ Βέντερς, Μάρτιν Σκορσέζε, Κλιντ Ίστγουντ, Μάικ Φίγκις, Τσαρλς Μπουρνέτ, Μαρκ Λεβίν, Ρίτσαρντ Πιρς.
Ένας λυρικός συνδυασμός από αυθεντικές εκτελέσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, ξεκινάει με το ταξίδι από την Αφρική προς το Δέλτα του Μισισίπι -όπου η μουσική εξελίχθηκε από τις κραυγές των σκλάβων στους αγρούς, από τα τραγούδια της δουλειάς και τους θρησκευτικούς ύμνους των σκλάβων- και στη συνέχεια ταξιδεύει μέχρι τον ποταμό Μισισίπι στις συναντήσεις τους, στα πάρτι στα σπίτια και στα στούντιο του Μέμφις και του Σικάγο. Η πορεία της κορυφώνεται όταν αυτό το αφρο-αμερικάνικο είδος μουσικής αγκαλιάζεται από μουσικούς και απλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Bιμ Βέντερς. Παραγωγή: Mάρτιν Σκορσέζε.


«The Blues: The Soul of a Man» / Μουσικό ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Γερμανίας-Αγγλίας 2003.
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 1η Μαΐου 2020, στη 01:00 στην ΕΡΤ1