ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Παρέμβαση για τα όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες για την εκκλησία θέλησε να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος, ενόψει και της Μεγάλης Εβδομάδας, όμως δεν ξεκαθάρισε περαιτέρω τις θέσεις του.
Ο κ. Ιερώνυμος αρνήθηκε, όπως αναμενόταν, να τοποθετηθεί για τα περιστατικά με την θεία κοινωνία σε Κουκάκι (EΔΩ) και Κέρκυρα (ΕΔΩ) και προχώρησε σε γενικόλογες.. δηλώσεις.
«Η εκκλησία θυσιάζεται, δίνεται, οι άνθρωποι της εκκλησίας κάνουν πολλές φορές τα δικά τους, αλλά αυτό το πνεύμα το λειτουργικό και το εκκλησιαστικό συνεχίζει να ξεκουράζει τον άνθρωπο. Και αυτοί που το αρνούνται, και αυτοί που κάνουν τον δύσκολο, έχουν την αγωνία τους τώρα μέσα τους αν τους ψάξουμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ανέφερε «στη Θεία Ευχαριστία δεν χωρά έκπτωση, δεν χωρά ασθένεια, αλλά δεν είναι από αυτά που συζητούνται. Αυτό της συναθροίσεως όμως είναι θέμα που έχει σχέση με τη νοημοσύνη, με την πολιτική σε κάθε χώρα. Εδώ στην Ελλάδα, όπως είναι τα πράγματα, υπάρχει μια καλή σχέση εκκλησίας και πολιτείας και πρέπει σε αυτά τα σημεία να συμβαδίζουμε και να συμπορευόμαστε»



 - efsyn.gr