ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ο κύριος Τσιόδρας "προκηρύσσει" πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο

Tι γράφει η "Εστία" και τι λέει ο Μητσοτάκης στην "Καθημερινή"

 «Είχα πει τον Φεβρουάριο, σε ανύποπτο χρόνο, ότι δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε τακτικισμούς και να κάνουμε εκλογές όποτε μας βολεύει δημοσκοπικά. Δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάποιο απόθεμα πολιτικής νομιμοποίησης για να εφαρμόσω την πολιτική μου. Κάθε άλλο...». Αυτό τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην..
συνέντευξη που παραχώρησε στον διευθυντή της “Καθημερινής”,  Αλέξη Παπαχελά, ωστόσο η.. “Εστία” με διευθυντή τον -γνωστών “καραμανλικών” καταβολών και καλών νεοδημοκρατικών διασυνδέσεων- Μανόλη Κοττάκη, επιμένει στα εκλογικά σενάρια. Και, μάλιστα, το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα έχει τίτλο «Ο κύριος Τσιόδρας "προκηρύσσει" πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο». Προφανώς, με διπλή αναμέτρηση καθώς η πρώτη, με απλή αναλογική, φαίνεται πως δεν μπορεί να βγάλει κυβέρνηση.
Η “Εστία” τονίζει πως το πρωθυπουργικό επιτελείο αναζητά “παράθυρο ευκαιρίας” εν μέσω θέρους για να μηδενίσει το κοντέρ ενόψει της ύφεσης που θα επιπέσει επί της οικονομίας, για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, ότι κατά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο ιός θα “λυγίσει” λόγω υψηλών θερμοκρασιών, πριν επιστρέψει το φθινόπωρο, και, δεύτερον, επειδή η κυβέρνηση θέλει να σπεύσουν στις κάλπες οι “ευπαθείς ομάδες”, ήτοι οι ηλικιωμένοι, που είναι ψηφοφόροι της Ν.Δ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται όμως να διαψεύδει αυτά τα σενάρια μέσω της συνέντευξής του στην “Καθημερινή”: «Είχα πει τον Φεβρουάριο, σε ανύποπτο χρόνο, ότι δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε τακτικισμούς και να κάνουμε εκλογές όποτε μας βολεύει δημοσκοπικά. Δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάποιο απόθεμα πολιτικής νομιμοποίησης για να εφαρμόσω την πολιτική μου. Κάθε άλλο...»

Oλόκληρο το ρεπορταζ περί πρόωρων εκλογών στην ΕΣΤΙΑ που κυκλοφορεί και η συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής.