ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Τα sms γράφουν αναστολή εργασίας

Τουλάχιστον δέκα πλοία βρίσκονταν αρόδου χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης έστελνε ηλεκτρονικό μήνυμα σε 48 εργαζόμενους (επί συνόλου 420), ενημερώνοντάς τους ότι τους θέτει –άνευ αιτιολογήσεως– σε καθεστώς αναστολής εργασιακής σχέσης για το χρονικό διάστημα από 15 Απριλίου μέχρι 29 Μαΐου 2020. Τα σωματεία των εργαζομένων του..
λιμανιού αμέσως κινητοποιήθηκαν, ήρθαν σε επαφή με την ομοσπονδία και εξέταζαν σενάρια ακόμη και για κινητοποιήσεις.
Η κίνηση της διοίκησης του ΟΛΘ προκαλεί εύλογα ερωτήματα και αντιδράσεις, καθώς είναι γνωστό ότι η εταιρεία παρουσίαζε –και όταν ήταν υπό δημόσιο έλεγχο και σήμερα– έντονη κερδοφορία. Αν το 2018 τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε περίπου 25 εκατ. σε σύνολο πωλήσεων 58,5 εκατ. ευρώ, ανάλογη εκτιμάται ότι θα είναι η κερδοφορία και για το 2019. Ειδικότερα, διακινήθηκαν από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων 448.766 TEUs και από το Συμβατικό Λιμάνι 4.470.881 τόνοι γενικού και χύδην φορτίου (αύξηση 6% και 19% αντίστοιχα σε σχέση με το 2018).
Επιπλέον, η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. σε δελτίο Τύπου στις 30 Μαρτίου υπογράμμιζε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συνεισφέρουμε ισχυρά στην ευημερία τόσο των εργαζομένων μας όσο και των πελατών και των συνεργατών μας κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο και θα συνεχίσουμε αδιατάρακτα τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση αυτή».
 - από ρεπορτάζ της ΕφΣυν (oλόκληρο ΕΔΩ)