ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Πόσο δημοφιλή είναι τα site των καναλιών εθνικής εμβέλειας

Με την καραντίνα να έχει γίνει πλέον συνήθεια, το διαδίκτυο γνωρίζει «μέρες δόξας» διεθνώς, με τους χρήστες να περνούν περισσότερη ώρα πάνω από το PC, το tablet ή το κινητό τους. Ένας από τους δημοφιλείς «προορισμούς» είναι τα site των τηλεοπτικών σταθμών, είτε για ενημέρωση είτε για ψυχαγωγία.
Παρακάτω θα δούμε τη λίστα.. με τις ιστοσελίδες τους που έχουν την υψηλότερη και την χαμηλότερη απήχηση στην λίστα του alexa.com της Amazon. Τα αποτελέσματα της κατάταξης είναι συνδυασμός των μέσων όρων καθημερινών επισκεπτών και προβολών σελιδών τον τελευταίο μήνα. Όσο μεγαλύτερος ο συνδυασμός και των δύο παραγόντων, τόσο υψηλότερη είναι η θέση του κάθε site. Η μέτρηση αφορά μόνο τους χρήστες που προέρχονται από την Ελλάδα. Η τελευταία ενημέρωση της λίστας έγινε την περασμένη Παρασκευή 10/04.
Σημαντική σημείωση: Στο Top εμφανίζονται οι ιστοσελίδες που ασχολούνται μόνο με το πρόγραμμα των καναλιών (όσα έχουν), κι όχι τα ενημερωτικά τους portal. Για παράδειγμα, στη λίστα βρίσκεται το skaitv.gr που έχει μόνο τις εκπομπές του ΣΚΑΪ, και όχι το skai.gr που είναι αμιγώς ειδησεογραφικό. Αντιθέτως εμφανίζονται το ert.gr και το star.gr που έχουν ενοποιημένο το ενημερωτικό με το τηλεοπτικό κομμάτι της ΕΡΤ και του Star, αντίστοιχα.
Στην πρώτη θέση ανάμεσα στα κανάλια -και στην 61η του ελληνικού web- έρχεται το portal της ΕΡΤ, το ert.gr. Ο βασικός «πυλώνας» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο διαδίκτυο, περιλαμβάνοντας ροή ειδήσεων από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις περιφερειακές ΕΡΑ, web TV, web radio, το αρχείο της ΕΡΤ, live streaming κ.ά.
Πολύ κοντά μεταξύ τους, στην κατάταξη του alexa.com είναι τα site του Star στη δεύτερη θέση, του ΣΚΑΪ στην τρίτη και του ΑΝΤ1 στην τέταρτη. Πιο κάτω, στην πέμπτη θέση, η ιστοσελίδα του Alpha, μέσα όμως στο Top 200, στην έκτη εκείνη του Mega, η οποία βρισκόταν σε αδράνεια εδώ και 4 χρόνια, και στην έβδομη εκείνη του Open. Τελευταίο και «καταιδρωμένο» το Μακεδονία TV, πολύ πιο κάτω από τους υπόλοιπους.
1) ΕΡΤ (ert.gr): 61
2) STAR (star.gr): 113
3) ΣΚΑΪ (skaitv.gr): 118
4) ΑΝΤ1 (antenna.gr): 122
5) ALPHA (alphatv.gr): 173
6) MEGA (megatv.com): 203
7) OPEN (tvopen.gr): 222
8) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV (maktv.gr): 5.729
- πηγή: e-tetradio