ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Χαρδαλιάς: Tο αρνί ή θα το ψήσουμε μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς

Tο Πάσχα ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες

Κάθε προσπάθεια φιλικής συνάθροισης σε αυλές και πιλοτές αποτελεί μια ακόμη εστία διασποράς της νόσου» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης, χαρακτηρίζοντας ως «στοίχημα ευθύνης» την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά τις ημέρες του Πάσχα.
Ο N. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε..
σε σειρά ερωτημάτων που υποβάλλονται αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα, υπενθυμίζοντας πως και τις ημέρες αυτές «ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει στα ακέραιο», δηλαδή μετακινήσεις μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους -και σίγουρα όχι μετακινήσεις φίλων και συγγενών-, όπως και πρόστιμα για υπαίθριες συγκεντρώσεις.

«Ρωτούν για την αστυνομία»

«Ρωτούν κάποιοι αν θα στείλουμε την αστυνομία» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι πέραν της συλλογικής υπευθυνότητας, «η αστυνομία σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει εκεί, όπου παραβιάζονται οι νόμοι του κράτους». Σε κάθε περίπτωση, «το αρνί ή θα το ψήσουμε μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς. Θα πάμε προφανώς και στον φούρνο και το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς να αγοράσουμε και γλυκά» είπε ο Ν. Χαρδαλιάς, ζητώντας να «μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των ηλικιωμένων».
«Η συζήτηση που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να επιδείξουμε υπομονή και καρτερικότητα» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς και «στις 27 Απριλίου να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο» πρόσθεσε, με αφορμή τα σενάρια επανόδου στην κανονικότητα.

Έλεγχοι στις πτήσεις

Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς αρνητικά υπήρξαν όλα (και τα 215) τα δείγματα που λήφθηκαν χθες από 3 πτήσεις που έφτασαν στη χώρα από τη Λάρνακα, τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες, ενώ σε ξενοδοχεία μεταφέρθηκαν σήμερα οι επιβάτες των πτήσεων από Λάρνακα και Βρυξέλλες που έφτασαν σήμερα στην Αθήνα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία δειγματοληπτικού ελέγχου. Την ίδια ώρα, η απόπειρα δύο αλλοδαπών να σπάσουν την καραντίνα, από το ξενοδοχείο που βρισκόταν στα νότια προάστια, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους, την επιβολή προστίμων ύψους 5.000 ευρώ, αλλά και την ενημέρωση των πρεσβειών των χωρών τους. Στο σαφάρι ελέγχων, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, στην αφαίρεση πινακίδων από 236 οχήματα προέβησαν οι αστυνομικές αρχές λόγω καταχρηστικής μετακίνησης.

Εκτεταμένη επιχείρηση στη Θεσσαλία

Ταυτόχρονα με την καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, σε εξέλιξη βρισκόταν μια εκτεταμένη επιχείρηση σε όλους τους οικισμούς ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς, με την Πολιτική Προστασία να έχει ενεργοποιήσει νέο πρωτόκολλο ασφαλείας στην περιοχή, με 1.200 ταυτόχρονους ελέγχους σε περιοχές και των τεσσάρων νομών, δηλαδή στη Λάρισα, στο Αλιβέρι, την Νέα Ιωνία, την Αγία Παρασκευή και την Νεάπολη στον νομό Μαγνησίας, στους Σοφάδες και την Νέα Ζωή στην Καρδίτσα, αλλά και στο Κηπάκι, τον Πύργο και το Καλαμάκι στα Τρίκαλα, αφού «τίποτα δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη» σχολίασε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.



Απαγόρευση στα παραλιακά μέτωπα Βόλου - Πάτρας

Για προληπτικούς λόγους και ενόψει των γιορτών, παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας στα παραλιακά μέτωπα του Βόλου και της Πάτρας προχωρά η κυβέρνηση. Ειδικά στην Πάτρα -εκτός από τις περιοχές Νότιο Πάρκο και Πλαζ Αγυιάς- στους περιορισμούς περιλαμβάνεται και το παραλιακό πεζοδρόμιο μέχρι τη βόρεια πύλη (θεατράκι), με διάρκεια απαγόρευσης από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί της επομένης τις καθημερινές και όλο το Σαββατοκύριακο. Για την μη τήρηση των μέτρων προστασίας, κλειστή θα μείνει στο εξής και η λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας στο δήμο Εορδαίας, μετά από σχετική υπόδειξη των αρχών.