ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο «εφημεριδάς» Ρίζος Ψύλλος

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών ο δημοσιογράφος Ρίζος Ψύλλος, από εγκεφαλικό επεισόδιο.
 Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, στις 13.00, στο Νεκροταφείο Παπάγου.
Εργάστηκε ως συντάκτης ύλης και αρχισυντάκτης στις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας -τελευταίοι επαγγελματικοί του σταθμοί ήταν το Protagon και η «Νέα Σελίδα», ενώ είχε εργαστεί και στο Newpost από το 2011 έως και το 2012..

Ήταν ένας δημοσιογράφος με προσήλωση στις αρχές της..
δεοντολογίας, πλούσιο λεξιλόγιο και έμφυτο ταλέντο στους τίτλους.
Ο Ρίζος Ψύλλος αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του που υπεραγαπούσε.
Η συντακτική ομάδα του Newpost εύχεται εκ βάθους καρδίας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
- πηγή: newpost.gr

****
To Protagon με οδύνη αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Ρίζο Ψύλλο που έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Ρίζος ήταν ένας καλός, σεμνός, συνεπής και συχνά αφανής εργάτης της δημοσιογραφίας. Και αυτά δεν είναι λόγια που πέφτουν και φεύγουν όπως τα δάκρυα αυτών των στιγμών. Οσοι είχαν την τύχη να δουλέψουν μαζί του στα τριάντα χρόνια που υπηρέτησε το επάγγελμα γνώρισαν έναν εξαιρετικό συνάδελφο και έναν άνθρωπο που έλεγες ότι γεννήθηκε για να δουλέψει σε εφημερίδες.
Ο Ρίζος ήταν ο ορισμός του εφημεριδά. Εργάστηκε ως συντάκτης ύλης και αρχισυντάκτης στις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας -τελευταίοι επαγγελματικοί του σταθμοί ήταν το Protagon και η «Νέα Σελίδα».
 Ήταν ένας δημοσιογράφος με εμμονική προσήλωση στις αρχές της δεοντολογίας. Με μάτι κοφτερό, που έβλεπε τα λάθη και τις «παγίδες» που δεν μπορούσες να διακρίνεις εσύ στο δικό σου κείμενο. Με καλά ελληνικά, λες και είχε ένα λεξικό στο κεφάλι του. Και με μία εμπειρία που σε έκανε να αισθάνεσαι ασφαλής όταν συνεργαζόσουν μαζί του. Ο Ρίζος που ξέραμε. Με αυτό το χαμόγελο Ήταν ροκάς και είχε ένα διαολεμένο χιούμορ, με ατάκες που έσταζαν ευαισθησία. Πάνω από όλα, όμως, ήταν άνθρωπος της κοινής λογικής.
Γέννημα-θρέμμα των Αμπελοκήπων, αγαπούσε τον Παναθηναϊκό. Πιτσιρικάς έπαιζε και πόλο. Η ζωή του όλη ήταν η γυναίκα του και οι δύο κόρες του. Όλα του τα όνειρα ήταν για τα κορίτσια του. Και έλεγες ότι ο σκοπός της ύπαρξής του ήταν να κάνει ευτυχισμένη την οικογένειά του. Πρόλαβε να δει φοιτήτρια τη μεγάλη κόρη, είχε τα ίδια όνειρα και για τη μικρή.
Γιόρτασε τα τελευταία του γενέθλια στις 4 Απριλίου. Μία μέρα μετά, έκανε και την τελευταία του ανάρτηση στο facebook, ευχαριστώντας για τις ευχές. Εβαλε ένα τραγούδι του Σπρίνγκστιν. Και έγραψε: «Ηταν πιο μεγάλη από τη χθεσινή καταιγίδα η βροχή από τα μηνύματα που στείλατε για τα γενέθλιά μου. Μακάρι σύντομα να μπορούμε το τσούγκρισμα των ποτηριών, με τα γέλια να μην σκιάζονται από τις μάσκες και τα αντισηπτικά… Ευχαριστώ για τη μαγεία αλήτρες, βαστάτε γερά!» Εμείς βαστάμε βρε Ρίζο…
-πηγή: Protagon.gr 
***
ΕΣΗΕΑ: «‘Εφυγε» νωρίς ο Ρίζος Ψύλλος

Ο Ρίζος Ψύλλος γεννήθηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας το 1966. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξέκίνησε το 1988 από το περιοδικό «ΤΗΛΕΡΑΜΑ», καλύπτοντας το ελεύθερο και το ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ. Το 1989-1990 ολοκλήρωσε τον κύκλο σεμιναρίων για νέους δημοσιογράφους στην ΕΣΗΕΑ ενώ παράλληλα από το 1988 έως το 1992 εργάζονταν και στον Ρ/Σ “9,41 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM”. To 1990 εργάζεται ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ» ενώ το 1991 πηγαίνει στο «ΕΘΝΟΣ». Ως συντάκτης ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, ανάμεσά τους η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΝΕΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΕΞΟΥΣΙΑ», «VETO», «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ» ενώ οι τελευταίες του συνεργασίες ήταν στο “protagon.gr” και στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ». Επίσης, εργάστηκε και στο περιοδικό «ΚΕΦΑΛΑΙΟ».
Ο Ρίζος Ψύλλος υπήρξε ένας καθ’όλα επαρκής και αποτελεσματικός δημοσιογράφος, που εργάστηκε με ήθος και στοχοπροσήλωση. Ικανότατος και εργατικός είχε μόνο φίλους όπου κι αν εργάστηκε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγο και τις δύο κόρες του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, ο οποίος «έφυγε» νωρίς. Η κηδεία του Ρίζου Ψύλλου θα γίνει αύριο, Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, στις 13.00, στο Νεκροταφείο Παπάγου.