ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

«Βεντέτα» μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και Άδωνη

Το βίντεο της Χαριλάου Τρικούπη και το παράπονο του Γεωργιάδη

Βεντέτα έχει ανοίξει μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και του Άδωνι Γεωργιάδη, με βαριές αλληλοκατηγορίες δημοσίως.
Η Χαριλάου Τρικούπη έχει στοχοποιήσει τελευταία τον υπουργό Ανάπτυξης, παρότι στο διάστημα της συγκυβέρνησης..
Σαμαρά –Βενιζέλου τα «πράσινα» στελέχη έλεγαν τα καλύτερα λόγια για τις «ικανότητες και την αποτελεσματικότητα» του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Ο νυν υπουργό Ανάπτυξης, μάλιστα, κρατάει ακόμα άριστες προσωπικές –και εν μέρει και πολιτικές-σχέσεις με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως πχ ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον οποίο τους ενώνει και η εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Νovartis.
«Ο Άδωνις είναι το «άλλο πρόσωπο» της Νέας Δημοκρατίας, το κακό πρόσωπο, ο κόσμος το καταλαβαίνει και εμείς οφείλουμε να το αναδείξουμε και να αντιπαρατεθούμε μαζί του», ανέφερε πρόσφατα στα «Παιχνίδια Εξουσίας» στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, εξηγώντας τη στοχοποίηση προσωπικά του υπουργού Ανάπτυξης. Τον ρόλο του αντι-Άδωνι, μάλιστα, έχει αναλάβει ο αντίστοιχος τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ, βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ενώ συχνές ανακοινώσεις εναντίον του -και σε κάθε ευκαιρία- εκδίδει και το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, δημοσιεύει και βίντεο με δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, αρχής γενομένης από τις 20 Φεβρουαρίου, με αφορμή τα όσα είπε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τους πλειστηριασμούς πρόωρων κατοικιών. "Ο κ Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις. Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μη τους ξεφύγει και κανένας", ήταν η σκληρή ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.
Το τελευταίο βίντεο αφορούσε τις δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης για τα 5000 ευρώ, δηλώσεις που προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο. «“Τι θα μπορούσες να κάνεις με 5.000€ σήμερα; Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, τίποτα.», ήταν το σχόλιο που συνόδευε το βίντεο, με τον υπουργό, πάντως, να απαντάει: «Παρακολουθώ με λύπη το πώς το Κίνημα Αλλαγής έχει γίνει στον λαϊκισμό χειρότερο από τον Σύριζα. Και είναι κρίμα. Αλλά πραγματικά αυτό το κομμένο και μονταρισμένο βίντεο για να μην φαίνεται τί ακριβώς είπα αλλά και για να χλευάσει ακόμη και την εργασία μου, είναι μνημείο ντροπής». Το βράδυ της Τρίτης, μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης, στο τηλεοπτικό κανάλι Blue Sky, «έσπασε», καθώς τον πήρε το παράπονο. «Ώρες- ώρες αναρωτιέμαι αν αξίζει τελικά να ασχολείσαι με την πολιτική. Να κρίνομαι για όλα, αλλά για πραγματικά γεγονότα και όχι με πειραγμένα βίντεο. Δεν το καταλαβαίνω πλέον το ΚΙΝΑΛ»’ είπε μεταξύ άλλων.
Το βέβαιον, πάντως, είναι πως η βεντέτα των δυο πλευρών θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Ίσως, μάλιστα, μόλις άρχισε!

Bασίλης Σκουρής (Παιχνίδια Εξουσίας) / ieidiseis