ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Μητσοτάκης: Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα

«Στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Είναι στο χέρι μας να φέρουμε πιο κοντά μας το μέλλον που επιθυμούμε». Aυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα το απόγευμα της Δευτέρας (13.4.2020) που ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα.. ύψους 400 ευρώ προς 155.000 μακροχρόνια ανέργους .
«Δείξαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Μας εξοπλίζει με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη. Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα. Η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοινώνοντας ότι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.
Ο ίδιος κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα σημείωσε ότι «η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε για καιρό ηλικωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
» Ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας χτίζεται ήδη. Η πανδημία υποχωρεί αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα. Πρέπει να μας βρει έτοιμους».
Παράλληλα επεσήμανε: «Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα. Μια πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα. Στην οποία αποτυπώνονται εφετός τα πάθη και οι θυσίες μας για να ξεπεραστεί ο Γολγοθάς της πανδημίας μας και να φτάσουμε στην Ανάσταση. Αυτό το Πάσχα θα το περάσουμε χωριστά από τα δικά μας πρόσωπα. Δίχως προσκύνημα στις Εκκλησίες. Δεν κινδύνεύει η πίστη μας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Είναι στο χέρι μας να φέρουμε πιο κοντά μας το μέλλον που επιθυμούμε».