ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Xωνικό όπλο!

Πώς να γλιτώσετε τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ)!

Για ακόμη μια φορά, το κράτος φορολογεί την ακίνητη περιουσία που κατέχουμε, όχι για την πραγματική της αξία, αλλά για την αξία που το κράτος ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ότι έχει. Αυτό δεν είναι απλά άδικο. Είναι αντισυνταγματικό και παράνομο.
Ο νόμος σας δίνει το δικαίωμα να ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ τον αυθαίρετο υπολογισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας σας (βάσει κάποιων ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ αντικειμενικών αξιών, οι οποίες μπορεί να ίσχυαν κάποτε, αλλά -σήμερα- είναι πολλαπλάσιες από τις πραγματικές). Ο νόμος σας δίνει το δικαίωμα να απαιτήσετε να φορολογηθείτε επί της πραγματικής, σημερινής αξίας του ακινήτου σας..
και, άρα, να πληρώσετε πολύ μικρότερο φόρο. Και, αυτή την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει έναν πλήρη, χρηστικό οδηγό, ο οποίος σας καθοδηγεί, βήμα προς βήμα:
- πώς θα προσφύγετε κατά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ),
- ποια έντυπα θα συμπληρώσετε και ποια επιχειρήματα θα επικαλεστείτε,
- πώς θα κινήσετε τη διαδικασία μόνος σας, ώστε να μην επιβαρυνθείτε
με έξοδα δικηγόρου,
- πώς θα πληρώσετε μόνο τον μισό ΦΑΠ που σας έχουν βεβαιώσει και
θα είστε φορολογικά ενήμεροι μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή σας,
- πώς θα αξιοποιήσετε τους εκτιμητές του υπουργείου, αλλά και το
στεγαστικό σας δάνειο για να μειώσετε τον ΦΑΠ,
- ποιες είναι οι προθεσμίες για να καταθέσετε την προσφυγή σας.

Αυτή την Κυριακή,στο ΧΩΝΙ, βρείτε τα ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ, συμπληρώστε τα ακολουθώντας τις οδηγίες του χρηστικού οδηγού που εκπόνησε η νομική ομάδα της εφημερίδας και διεκδικήστε να
πληρώσετε τον ΦΑΠ που πραγματικά σας αναλογεί και όχι αυτόν που ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ σε κάποιο υπουργείο.Αυτή την Κυριακή, ακόμη ένα «Χωνικό Οπλο» για να διεκδικήσετε το δίκιο σας, από την εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ελληνες Φορολογούμενοι» (forologoumenos.gr).