ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τι γύρευε ο Αλαφούζος στο κότερο του Μελισσανίδη;

Αποτελεί κοινό µυστικό ότι οι σχέσεις του επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συµµαχίας» και ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου, µε τον µικροµέτοχο του ΟΠΑΠ και µέτοχο της ΑΕΚ, ∆ηµήτρη Μελισσανίδη, διανύουν περίοδο µέλιτος. Οι δύο άνδρες, µε αφορµή τα δρώµενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συναντιούνται συχνά προκειµένου να χαράξουν κοινή γραµµή πλεύσης.
Πριν από περίπου έναν µήνα το αφεντικό του ΣΚΑΪ εθεάθη στο σκάφος του Δ. Μελισσανίδη, που είναι αγκυροβοληµένο σε µαρίνα µπροστά από την εκδοτική επιχείρηση της οικογένειας Αλαφούζου. Οπως είναι λογικό, στο µενού των συζητήσεων εισέρχονται και θέµατα άσχετα µε τον αθλητισµό. Για παράδειγµα, το τελευταίο διάστηµα κυκλοφορεί υπό µορφή φήµης η πληροφορία ότι..
ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυµεί τη µετοχική εµπλοκή του ∆ηµήτρη Μελισσανίδη στον ΣΚΑΪ.
Η επιθυµία αυτή έγινε πιο έντονη µετά την επισηµοποίηση της εισόδου του αφεντικού της Aegean στον ΟΠΑΠ. Το γιατί είναι περισσότερο από ξεκάθαρο. Ο Αλαφούζος, σε µια δύσκολη οικονοµική συγκυρία, έχει κάθε λόγο να αναζητά έναν «µύθο» που θα του επιτρέψει να βγει ξανά στην αγορά. Με δεδοµένο, µάλιστα, ότι βρίσκεται σε συζητήσεις µε τις τράπεζες για να εξασφαλίσει δανειοδότηση, η παρουσία Μελισσανίδη εκτιµά ότι θα ενίσχυε τις διαπραγµατεύσεις του.
Οπως φαίνεται, η περίπτωση του ΣΚΑΪ είναι ξεχωριστή για τον Δ. Μελισσανίδη, αφού αξιολογεί τη δουλειά που κάνει ο κ. Αλαφούζος, αλλά και τη µαχητικότητα που διακρίνει το κανάλι του Φαλήρου. «Μου ταιριάζει ο σταθµός», φέρεται να λέει ο σκιώδης πρόεδρος της ΑΕΚ. Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε ότι στην περίπτωση που έχουν αίσιο τέλος οι συζητήσεις Αλαφούζου-Μελισσανίδη, ο τελευταίος θα θελήσει να αποκτήσει µέχρι και το 50% των µετοχών της επιχείρησης.
- secret / Παραπολιτικά