ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο Κοκορίκος και οι κόντρες για την αυτοδιαχείριση στον Flash

Δύσκολο πράγμα η αυτοδιαχείριση τελικά. Ακόμα και σε τέτοιες εποχές που οι εργαζόμενοι δεν έχουν και πολλές επιλογές. Έβγαλαν απόφαση λοιπόν στον «Flash 96» την Πέμπτη το μεσημέρι, σε συνέλευση που είχαν στο σταθμό, αλλά φαίνεται πως κάποιοι διαφωνούν. Από τους 29 εργαζόμενους που ψήφισαν, αποφασίστηκε ο φορέας που θα αιτηθεί της άδειας, θα είναι ιδιωτική κεφαλαιούχος εταιρία (Ι.Κ.Ε.) ή ανώνυμη εταιρία (Α.Ε.). Επίσης, από την ΓΣ ανακοινώθηκε ότι πλέον, τις σχετικές διαδικασίες θα διαχειριστούν οι: Δημήτρης Νικολόπουλος, Θάνος Τσιμέκας, Σπύρος Ηλιάδης και Δημήτρης Κρικέλας.
Την ίδια ώρα όμως μαζεύουν υπογραφές (εδώ) για να γίνει ο «Flash 96», Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση. Ο Αντώνης Κοκορίκος είναι ο πρωτεργάτης της κίνησης αυτής και στη συγκεκριμένη.. 
σελίδα εξηγούν το γιατί: «Γιατί αυτή είναι η επιθυμία των δημοσιογράφων και των ακροατών του Flash 96. Να γίνει ο σταθμός το πρώτο μέσο ενημέρωσης, χωρίς αφεντικό, ιδιοκτήτη ή μέτοχο, αλλά να παραμείνει σταθμός των εργαζομένων σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής η οποία ψήφισε το άρθρο 32 του ν 4109/2013 ώστε να περάσει η συχνότητα στους εργαζόμενους. Την ίδια απόφαση έλαβε και το ΕΣΡ το οποίο επέτρεψε να λειτουργήσει ως ΚΟΙΝΣΕΠ. Για να μην γίνουν οι δημοσιογράφοι "παρένθετα πρόσωπα", ενός αφανούς ιδιοκτήτη. Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, υποστηρίζουμε τους δημοσιογράφους του FLASH 96, οι οποίοι θέλουν να γίνει ο σταθμός Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, του ν 4019/2011 και όχι κεφαλαιουχική εταιρία. Οι δημοσιογράφοι επιθυμούν να παραμείνουν μισθωτοί εργαζόμενοι και όχι μέτοχοι, αυτοαπασχολούμενοι, ή "ομάδα εκδοτών". Τυπικά και κυρίως ουσιαστικά».

Η απάντηση στον Κοκορίκο
Αμέσως όμως μόλις γνωστοποιήθηκε η κίνηση αυτή άρχισαν οι αντιδράσεις από άλλους εργαζόμενους του σταθμού. Κι απάντησαν προσωπικά στον Αντώνη Κοκορίκο. Ενδεικτικά:
- Δημήτρης Κρικέλας: «Αυτό αποτελεί κατάπτυστο ψέμα που γράφεις. Την επιθυμία των δημοσιογράφων αλλά και του συνόλου των εργαζόμενων του σταθμού την εκφράζουν οι ίδιοι και μέσα από τις ΓΣ και όχι εσύ. Τον φορέα και το τι ακριβώς θέλουν, θα το πουν οι ίδιοι. Σταμάτα να διαστρεβλώνεις την αλήθεια και το πραγματικό "θέλω" των απλήρωτων εργαζομένων».
- Σωτήρης Τασκαλδιρανιάν: «Σαν εργαζόμενος στον FLASH 96 συνυπογράφω τα λόγια του συνάδελφου Δ. Κρικέλα. Ο μόνος που ήθελε να γίνει συνεταιρισμός ήταν ο Α. Κοκορίκος και στην συνέλευση που κάναμε δεν ήρθε γιατί πολύ απλά θα έβρισκε μόνο την ψήφο του».
- e-tetradio.gr/