ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Γιατί ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος έκανε αγωγή στη Newsbomb

Αγωγή κατά της εφημερίδας Newsbomb  κατέθεσε ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος και συγκεκριμένα κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας DPG, του Δ. Γιαννακόπουλου και κατά των Γεωργίου Βουγιούκα (διευθυντή του φύλλου) και Κων. Βασιλόπουλου (εμφανιζόμενου ως ιδιοκτήτη της Newsbomb).
 Αιτία για την αγωγή ήταν το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας στις 12 Οκτωβρίου, που έκανε λόγο για «σκανδαλώδη παραχώρηση γης στον "πράσινο" μεγαλοδημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο».
Η εφημερίδα χαρακτήριζε στον πρωτοσέλιδο τίτλο της , την υπόθεση ως «μέγα σκάνδαλο» και έκανε λόγο για «νέο Βατοπέδι στην Ξάνθη» καθώς -όπως  υποστήριζε- στον Χασαπόπουλο «παραχωρήθηκε φιλέτο δημόσιας γης 25 στρεμμάτων μόνο με 758 ευρώ το χρόνο». Στην υπόθεση η..
εφημερίδα ενέπλεκε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο των κυβερνήσεων Παπανδρέου, τον Γιώργο Πεταλωτή.
Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος απάντησε με αγωγή καθώς θεώρησε ότι το δημοσίευμα (εδώ) είναι άκρως συκοφαντικό από την αρχή μέχρι το τέλος και ότι προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή του. Στην αγωγή, που δημοσιεύει το eniomerosi24, ο δημοσιογράφος του MEGA εξηγεί ότι η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ξάνθη έγινε με απολύτως νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες αφού τα στοιχεία είναι όλα δημοσιευμένα στην Διαύγεια ενώ η τιμή εκκίνησης προέκυψε σε δημοπρασία της Επιτροπής Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών Ξάνθης.