ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Σ. Κοτρώτσος: Δεν έχει νόημα η επαγγελματική μου εξόντωση

Με τον Κ. Λαλιώτη στο Athens Plaza
Λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου στην ανακοίνωση (εδώ)  των απλήρωτων εργαζομένων της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», μετά και την παρέμβασή τους κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στο Athens Plaza.
Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος στην απάντησή του κάνει λόγο για «νέα βελτιωμένη πρόταση» προς τους απλήρωτους εργαζόμενους των Αποκαλύψεων που «θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες». Τους καλεί, λέει, «να την αποδεχθούν για να αρχίσουν οι καταβολές και να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται, χωρίς ένταση και συκοφαντίες». Μάλιστα τονίζει: «Σκεφτείτε το: δεν συμφέρει κανέναν. Και ούτε έχει νόημα η επαγγελματική μου εξόντωση. Οδηγεί πουθενά;»
Ακολουθεί, χωρίς σχόλια, ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Σεραφείμ Κοτρώτσου προς τους zoornalistas:
"Αγαπητοί συνάδελφοι,Επειδή κάποιοι εκ των πρώην εργαζόμενων στις Αποκαλύψεις συνεχίζουν να με δυσφημούν και να κρατούν την αντιπαράθεσή τους μαζί μου σε "προσωπικό" επίπεδο, σημειώνω εν τάχει:
- Έχω ήδη δώσει απαντήσεις. Και γραπτώς, και δημοσίως μέσω της εκπομπής μου. 'Οταν έχω αναγνωρίσει προσωπικά -και δημόσια- την οφειλή προς τους εργαζόμενους τι άλλο να πω; Χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής έχει παρουσιαστεί στον δικηγόρο τους. Δεν το δέχθηκαν. Επειδή εγώ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ και δεν υπεκφεύγω θα δωθεί και νέο βελτιωμένο. Όλα τα άλλα είναι ...λόγια προς εντυπωσιασμό, όπως και η "εισβολή" ΤΡΙΩΝ εκ των πρώην εργαζόμενων με τη συνδρομή άλλων που ούτε τους γνώριζα, ούτε έχουν συνεργαστεί ποτέ μαζί μου.
- Επισημαίνω, για όποιους δεν γνωρίζουν, ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε γεμίσει πριν περίπου δύο χρόνια -λίγους μήνες μετά την αναστολή της έκδοσης των Αποκαλύψεων- το κέντρο της Αθήνας με αφίσες υβριστικού περιεχομένου όπου "αποκάλυπταν" ότι έχω off shore και έχω βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Συχνά πυκνά αναρτούν σε blogs υβριστικά κείμενα εναντίον μου. Δεν μήνυσα κανέναν- άλλωστε, βολικά, κρύφτηκαν πίσω από την ανωνυμία τους- ΔΙΟΤΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΡΩ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. Χρόνο, ζήτησα, μόνο, επειδή, ακριβώς, δεν έχω ούτε off shore, ούτε προσωπική περιουσία που να καλύπτει τις οφειλές. Εάν ήθελαν, πράγματι, συμβιβασμό δεν θα φρόντιζαν να με διασύρουν από την πρώτη στιγμή και να κόψουν γέφυρες επικοινωνίας που προσπάθησα να αποκαταστήσω.Αυτό και πολλές άλλες "επιθετικές" ενέργειες δείχνουν, δυστυχώς, ότι υπήρχε και υπάρχει προκατάληψη και, ίσως, και άλλη στόχευση. Δεν πειράζει. Προσωπικά, το ξεπερνώ και αυτό. Δηλώνω, ξανά, έτοιμος για συμβιβαστική- ρεαλιστική λύση.
- Οι "αλληλέγγυοι" δεν "εισέβαλαν", απ΄ ότι ξέρω, σε κανέναν άλλον εκ των επιχειρηματιών- εκδοτών που έκλεισαν μέσα ενημέρωσης αλλά, ως γνωστόν, και περιουσία προσωπική διαθέτουν και, σε κάποιες περιπτώσεις, κινήθηκαν εκ του πονηρού. Η αυστηρότητα δεν εκδηλώνεται σε όσους, πράγματι, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ αλλά στον -μοναδικό ίσως- που ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ και το ομολογεί δημοσίως. Δεν είναι λογικό να πιστέψει κανείς ότι ίσως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι; Εκτός εάν είναι, επίσης, "βολικό" το ότι ζω ανάμεσα στον κόσμο, χωρίς προστασίες και άλλου είδους "ασυλίες" και γι αυτό με θεωρούν εύκολο στόχο και ευάλωτο έναντι άλλων πραγματικά ισχυρών και κυνικών στο χώρο των media.
Σχετικά με το τελευταίο, η έσχατη παράγραφος της ανακοίνωσης που "πολιτικοποιεί" το θέμα προδίδει κάποια ...ελατήρια.Και, φυσικά, ο τρόπος που έδρασαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου μου "στοχοποιώντας" βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάζοντας τους να αποχωρήσουν.

-Γιατί οι ανακοινώσεις ή οι αφίσες τους δεν έχουν υπογραφές; Γιατί δεν αναλαμβάνουν με το όνομά τους την ευθύνη να διατυπώσουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς; Μήπως επειδή γνωρίζουν ότι συκοφαντούν; Γιατί δεν αναλαμβάνουν με τις υπογραφές τους όλοι την ευθύνη για την επιχείρηση διασυρμού και επαγγελματικού αφανισμού μου (η αναφορά στα ονόματα των εργοδοτών μου είναι προφανής: να τους αναγκάσουν να με αποπέμψουν); Συμφωνούν όλοι ή μόνο η "καταδρομική" ομάδα;

Δεν πρόκειται να επανέλθω με νέα ανακοίνωση, όσες συκοφαντικές ανακοινώσεις και εάν υπάρξουν. Η νέα βελτιωμένη πρόταση προς τους πρώην εργαζόμενους θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Τους καλώ να την αποδεχθούν για να αρχίσουν οι καταβολές, πάντοτε με καλή πρόθεση να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται. Δεν χρειάζεται ένταση και συκοφαντίες. Σκεφτείτε το: δεν συμφέρει κανέναν. Και ούτε έχει νόημα η επαγγελματική μου εξόντωση. Οδηγεί πουθενά;

Υ.Γ Επειδή ακούω το παράλογο επιχείρημα του ότι φρόντισα και φροντίζω να αποπληρώσω τις οφειλές προς το Δημόσιο, είναι τόσο κοντόθωροι όσοι δεν κατανοούν πως εάν δεν το είχα πράξει, εξαιτίας των εξοντωτικών μνημονιακών νόμων, σήμερα δεν θα είχα εργασία και ίσως ήμουν έγκλειστος και, ως εκ τούτου, δεν θα υπήρχε ούτε η παραμικρή πιθανότητα να εισπράξουν τα οφειλόμενα. Τόσο μένος πια που δεν κατανοούν τα αυτονόητα;
Υ.Γ Επειδή κάποιοι επιχειρούν -παράλληλα- να απαξιώσουν όσα λέω και υποστηρίζω σχετικά με τις μνημονιακές πολιτικές και τις εξελίξεις στη χώρα, θα τους πω ότι, όντως, το πέτυχαν: το βιβλίο μου "Η Συμμορία του Λύκου" που αποκαλύπτει με στοιχεία το παρασκήνιο και τις ευθύνες ξένων και εγχώριων παραγόντων δεν κατέστη εφικτό να παρουσιαστεί και να προβληθεί. Προφανώς και αυτό κάποιους βολεύει. Έστω και ως "παράπλευρη απώλεια"..
ΥΓ. Όσο για την κριτική που ασκείται μέσω της ανακοίνωσής τους προς δικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα αυτή της πτώχευσης της Citizen A.E, δεν έχω να πω κάτι. Θεωρώ απαράδεκτο να σχολιάζω αποφάσεις δικαστηρίων. Υπήρξαν αρκετές έως τώρα που δεν με "συνέφεραν". Τις αντιμετώπισα με τον μοναδικό τρόπο που επιβάλλει ο νομικός μας πολιτισμός. Εάν γνωρίζουν κάποιον άλλον τρόπο ας μου τον πουν...
Ευχαριστώ για την φιλοξενία"