ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μισές αλήθειες για τον ΕΔΟΕΑΠ

Της Πόπης Χριστοδουλίδου, προέδρου του ΤΥΠ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ για τις περικοπές σε επικουρικές, εφάπαξ, μισθούς προσωπικού.
Οχι μόνο γιατί είναι τόσο αναλυτική.
Αλλά γιατί σε αυτήν, σε σχέση με την μη είσπραξη του αγγελιοσήμου από τον ΕΔΟΕΑΠ, δεν ανακοινώνεται η αλήθεια.
Οι προηγούμενες διοικήσεις, όλες από το 2000 τουλάχιστον και μετά δεν έκαναν τίποτα για να εισπραχθεί το αγγελιόσημο, που μας οφείλουν. Φαράκος, Γκοτσίνας, Κιάος, Σπανοπούλου φέρουν μεγάλη ευθύνη για αυτό.
Η δε διοίκηση Σπανοπούλου έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί επιπλέον προσέλαβε έναν κύριο από το Mega ως τον "νούμερο ένα", του υπέγραψε σύμβαση που έβλαψε και βλάπτει τον ΕΔΟΕΑΠ - με..
μεγάλο μισθό και την υποχρέωση να του δώσει ο ΕΔΟΕΑΠ, όλα τα χρήματα,που θα λάμβανε από το Mega, αν απολυόταν- κι αυτός ο "σούπερ", ο "πρώτος" , ο "καλύτερος", μέχρι σήμερα δεν έχει λογιστοκοποιήσει το αγγελιόσημο, που μας οφείλουν.
Χρέη από το 96-97... Εφημερίδων, επιχειρήσεων, διαφημιστικών, που δεν υπάρχουν πια.
Επομένως, χρήματα χαμένα για πάντα.  Οσα και όποια και... αν ισχύουν...
Ο Σόμπολος και το Δ.Σ τον πιέζουν τον κύριο αυτόν, από την πρώτη μέρα, που ανέλαβε το νέο Δ.Σ.  Και όμως, αν και ο ίδιος είχε δεσμευτεί, πως, μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, θα έχει ολοκληρωθεί η λογιστοκοποίηση, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει.
Ο "νούμερο ένα" παραμένει στη θέση του και στον... παχυλό μισθό του.
Και στην ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ, αναφέρεται, πως εντατικοποιήθηκε ο έλεγχος.
Ποιος έλεγχος; Που, με ευθύνη του "νούμερο ένα" στέλνονται μόνο επιστολές για την είσπραξη του αγγελιοσήμου και ουδείς τηλεφωνεί υπηρεσιακά και πιέζει, για να εισπραχτούν τα χρωστούμενα...
Με ευθύνη του τομεάρχη, που προσέλαβε η διοίκηση Σπανοπούλου...
Και δεύτερη μεγάλη παράλειψη της ανακοίνωσης-για το περιεχόμενο της οποίας διαφώνησε ο Σόμπολος, χτες, στην συνεδρίαση του Δ.Σ- είναι η ΑΠΟΚΡΥΨΗ του κουρέματος της διοίκησης Σπανοπούλου, μετά το κούρεμα Προβόπουλου.
Ο συνάδελφος, Γιάννης Αγγέλης, με στοιχεία έχει παρουσιάσει στο Δ.Σ το θέμα, εξηγώντας, πως, ο ΕΔΟΕΑΠ, αν η διοίκηση Σπανοπούλου δεν είχε προβεί σε ΚΟΥΡΕΜΑ, μετά από αυτό της Τράπεζας Ελλάδος, θα είχε αυτή την στιγμή 48 εκατομμύρια, ευρώ στην Τράπεζα Ελλάδος.
Για αυτό, ούτε λέξη, στην πολυσέλιδη και τόσο αναλυτική ανακοίνωση.
Γιατί;
Μεγάλα παιδιά είμαστε.
Ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.
Οσο για τις "κρίσιμες αποφάσεις για περικοπές στην πιο κρίσιμη ώρα", τόσο εγώ, όσο και ο Γιάννης Αγγέλης εξηγήσαμε και θα εξηγήσουμε και πάλι, πως, οι κ.κ συνάδελφοι, που τις ψήφισαν, δεν είναι "σωτήρες", δεν μας έπεισαν πως του χρόνου δεν θα φέρουν νέα πρόταση για νέες πιο αιματηρές ίσως περικοπές και δεν βεβαιώνουν πως με αυτά τα μέτρα, ο ΕΔΟΕΑΠ σώζεται.
Ο καθένας από μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του έναντι των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ.
Λαμβάνει την ευθύνη της ψήφου του μέσα στο Δ.Σ.
Και μην παραλείπονται οι αλήθειες, που "καίνε" ή μην παρουσιάζεται η μισή αλήθεια
για να "αθωώνονται" όσοι με τις αποφάσεις τους, έβλαψαν ανεπανόρθωτα το Ταμείο μας.
Θα μας βρούν απέναντι...
Γιατί θα λέμε και θα γράφουμε την αλήθεια...
Αυτή είναι η πιο σημαντική μας ευθύνη.
- από το Facebook /πηγή: greektv