ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αναστασίου - Δερβενιώτης: αποφάσισαν να εκτεθούν για να εκθέσουν τη Νεογλώσσα της εξουσίας

NewSpeak: Μια έκθεση γελοιογραφίας και λεξικογραφικών ληµµάτων, για τη νεογλώσσα της εξουσίας

Όταν το Υπουργείο ∆ηµόσιας Τάξης µετονοµάστηκε σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, µειδιάσαµε µε το γελοίον του πράγµατος.
Μετά θυµηθήκαµε το Υπουργείο Αγάπης του Μεγάλου Αδελφού. Η νεογλώσσα είναι τέκνο του Γκαίµπελς µε νονό τον Όργουελ. Είναι η γλώσσα της εξουσίας που έχει αυτονοµηθεί από την κοινωνία. Με το Μνηµόνιο έχουν σχέση συµβιωτική: η εφαρµογή του την έκανε αναγκαία κι εκείνη έχρισε την εφαρµογή του απαραίτητη. Γιατί έπρεπε να πειστεί η κοινωνία για..
πράγµατα απολύτως παράλογα και εξόχως ανήθικα: εν ολίγοις ότι το Μνηµόνιο είναι ευλογία: άδικο, παράλογο, απάνθρωπο, ανήθικο, οπισθοδροµικό, αναπόφευκτο κι ευλογηµένο.
∆ύο γελοιογράφοι o ΤάσοςΑναστασίου και ο Σπύρος∆ερβενιώτης και ένα λεξικό από το Facebook (Λεξικό Ελληνικής Νεογλώσσας) συναντήθηκαν, συµφώνησαν ότι στον 4ο χρόνο της ευλογηµένης µνηµονιακής εποχής, η ανάγκη να ξεσκονίσουν τον Μπαµπινιώτη, τον Όργουελ και τον Γκαίµπελς είναι επιτακτική. Ετσι αποφάσισαν να εκτεθούν για να εκθέσουν τη Νεογλώσσα της εξουσίας.

NewSpeak: Μια έκθεση γελοιογραφίας και λεξικογραφικών ληµµάτων, για τη νεογλώσσα της εξουσίας
Εγκαίνια έκθεσης 22 Νοεµβρίου 8μμ
Διάρκεια εως την 1η ∆εκεµβρίου 2013
Πολυχώρος - κοκτέιλ µπαρ: ΑΠΛΙΚΑ (Κ. Παλαιολόγου17, Ν.Σµύρνη.Τηλ.:2114065509)