ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κοτρώτσος: Θα πουλήσω το σπίτι μου για να σας εξοφλήσω

Οι απλήρωτοι της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» διέκοψαν την παρουσίαση βιβλίου του τέως εκδότη - (UPD) Τι λένε οι απλήρωτοι και τι απαντά ο δημοσιογράφος

Η παρέμβαση περιπου 40 πρώην εργαζομένων - απλήρωτων της εφημερίδας "Αποκαλύψεις" στο Athens Plaza, ματαίωσε την παρουσίαση του βιβλίου του Σεραφείμ Κοτρώτσου και ανάγκασε σε αποχώρηση Χατζηνικολάου, Παπαδημούλη, Κωνσταντόπουλο, Χατζημαρκάκη κ.ά
Οι πρώην εργαζόμενοι που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους από τον τέως εκδότη Σερ. Κοτρώτσο, κατάφεραν να ματαιώσουν την παρουσίαση με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι καλεσμένοι, με προεξάρχοντα τον Νίκο Χατζηνικολάου που θα συντόνιζε τη συζήτηση. Ο εκδότης της «Real news» αρχικά προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα λέγοντας ότι «οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι», αλλά όταν διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν αστειεύονται δήλωσε άγνοια. Μάλιστα..
πριν αποχωρήσει ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ γνώριζα ότι είχε τακτοποιηθεί το θέμα»...
Ταυτόχρονα αποχώρησαν και οι βουλευτές, Παπαδημούλης και Ζώης, καθώς επίσης και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Γιάννης Μανώλης και ο γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Εμφανώς ταραγμένος ο Σεραφείμ Κοτρώτσος ανέφερε ότι είχε δώσει εντολή στη δικηγόρο του να πουλήσει το σπίτι του στο Πήλιο, προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις των πρώην εργαζομένων του.
- πηγή: enimerosi24 / anasigrotisi

 UPD Διαβάστε και τι αναφέρουν οι απλήρωτουι εργαζόμενοι των «Αποκαλύψεων σε κείμενο που μοιράστηκε κατά την διάρκεια της παρέμβασής τους:
"Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΚΑΙ Η «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ»
Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι το θράσος και η υποκρισία του ανθρώπου μπορεί να είναι απεριόριστα. Δε φτάνει, λοιπόν, που ενώ είναι υπόδικος για τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που μας χρωστά από το τελευταίο εκδοτικό του ναυάγιο, κατακεραυνώνει δήθεν από τη ραδιοφωνική του εκπομπή τους υπερασπιστές του μνημονίου και δίνει το λόγο σε άλλους απολυμένους εργαζόμενους, έφτασε τώρα και στο σημείο να εκδώσει βιβλίο για να μας αναλύσει πώς η Γερμανία έστησε το «σιδηρούν παραπέτασμα» των μνημονίων, της ύφεσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Αυτός, που όλους εμάς μας έσπρωξε στην ανεργία και μας καταδίκασε στη φτώχεια, εφαρμόζοντας μνημονιακά μέτρα στις πλάτες μας πριν καν ψηφιστούν.
Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ο Σ. Κοτρώτσος τοποθετώντας από κοινού με τον άλλο πτωχευμένο πλέον εκδότη, Λουκά Κατσώνη (ο οποίος εκδίδει σήμερα την ελληνική έκδοση του Foreign Affairs...), ένα μηδαμινό κεφάλαιο από τα χρήματα που αποκόμισε από το πάρτι εκατομμυρίων της Ολυμπιάδας ίδρυσαν την εταιρεία CITIZEN. Η εταιρεία κατάφερε να εκδίδει την εφημερίδα «Αποκαλύψεις» πληρώνοντας κανονικά τους εργαζόμενους για το χρόνο ρεκόρ των 4 μηνών, μέχρι τον Αύγουστο του 2010.
Έκτοτε ο Κοτρώτσος αποφάσισε ότι δε θα χρηματοδοτήσει άλλο την εφημερίδα από τη διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία που «δημιούργησε» από τη θητεία του ως διευθυντής στο γραφείο τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και μετέπειτα στον Ελεύθερο Τύπο. Έτσι στράφηκε στους μισθούς των εργαζόμενων. Αφού «τζίραρε» για 7 μήνες τα δεδουλευμένα μας για να βγάζει την εφημερίδα του, τον Απρίλιο του 2011 μας ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσής της, πετώντας μας στο δρόμο χωρίς να καταβάλει τους μισθούς αρκετών μηνών, τις αποζημιώσεις και τις ασφαλιστικές εισφορές...
Όλο αυτό το διάστημα ήταν και εκδότης της αθλητικής στοιχηματικής εφημερίδας GOBET μέσω της Ε.Π.Ε Cleversport και με βασικά έσοδα τη χορηγία του ΟΠΑΠ (στη χαμηλότερη σε πωλήσεις στοιχηματική εφημερίδα...). Η ιστορία ανάλογη με τους εργαζόμενους στις «Αποκαλύψεις», μόνο που η παραγωγή και η διανομή της GOBET στηρίχθηκε κατά βάση στην «μαύρη εργασία». Οι «υποσχέσεις» για υπογραφή σύμβασης εργασίας, κρατούσαν ομήρους τους εργαζόμενους μέχρις ότου όλο και περισσότεροι περίσσευαν και βδομάδα με την βδομάδα «απολύονταν» ενώ ακόμα περίμεναν την πρόσληψη τους!
Σήμερα, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, αφού τσέπωσε τους μισθούς των περίπου 60 εργαζόμενων στις Αποκαλύψεις, αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία τεχνικών και δημοσιογράφων, βρήκε θαλπωρή στη ζεστή αγκαλιά του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος ανέλαβε να τον μεταμορφώσει από έναν κοινό μπαταχτσή σε «ρομπέν των δασών» της δημοσιογραφίας. Προσφάτως βρήκε και τηλεοπτική στέγη στο κανάλι Action 24, του εξ' απορρήτων του Βενιζέλου, Διονύση Παναγιωτάκη. Για όσους δεν γνωρίζουν, στον κύριο Παναγιωτάκη λίγο πριν ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρήσει από το Υπ. Οικονομικών ανατέθηκαν δύο συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ αξίας 1.2 εκατομμυρίων, με τα οποία μετέτρεψε το παλιό Sport TV των Λαυρεντιάδη/Κυριακίδη σε «πολιτικό» κανάλι προσλαμβάνοντας διάφορα «μπουμπούκια» της πασοκικής δημοσιογραφίας.
Ο υπόδικος πρώην εκδότης, νυν «μάχιμος» δημοσιογράφος και πλέον συγγραφέας, διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά τη δεινή οικονομική του κατάσταση. Την ίδια ώρα βέβαια διαφημίζει ότι κατέχει 2 site, τα οποία, αν και αριθμούν ελάχιστες επισκέψεις, βρίθουν από διαφημίσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις κρατικές (ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, ΕΣΠΑ).
Το πώς ένας πτωχευμένος πρώην εκδότης, ο οποίος χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία δύναται να έχει εταιρεία η οποία μάλιστα παίρνει και κρατική διαφήμιση είναι αφελής ερώτηση για το μεταρρυθμισμένο ελληνικό κράτος του 2013.
Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτό που εδώ και 3 χρόνια προσπαθούν να μας επιβάλλουν ως δεδομένο με την επίφαση της οικονομικής κρίσης, ότι ο κάθε εργοδότης μπορεί ανενόχλητος να καθιερώνει την απλήρωτη εργασία βαφτίζοντάς τη αδυναμία καταβολής των οφειλομένων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τον πολυτελή του βίο.
Υπενθυμίζουμε στον Κοτρώτσο ότι θα μας βρίσκει μπροστά του συνεχώς, έως ότου καταβάλει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που χρωστάει και στον τελευταίο εργαζόμενο
ΚΟΤΡΩΤΣΟ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ «ΛΥΚΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΑ»,
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Απλήρωτοι/απλήρωτες"



- πηγή:/katalipsiesiea

UPD  
 Ανακοίνωση του Σεραφειμ Κοτρώτσου:

«Με αφορμή την «εισβολή» τριών πρώην εργαζομένων στην εφημερίδα Αποκαλύψεις –με τη συνδρομή αγνώστου αριθμού «αλληλέγγυων», πιθανώς απολύμενων από άλλες επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης- στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου μου «Η Συμμορία του Λύκου» από τις Εκδόσεις Λιβάνη και όσα επακολούθησαν, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

-   Η εφημερίδα Αποκαλύψεις, την οποία εκδώσαμε με τον Λουκά Κατσώνη, έκλεισε τον Απρίλιο του 2011 μετά την αδυναμία μας να συντηρήσουμε την κυκλοφορία της με δικά μας χρήματα και μετά την υπαναχώρηση επιχειρηματία που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσει. Η εφημερίδα οδηγήθηκε στην αναστολή της κυκλοφορίας της εξαιτίας της καταβύθισης της διαφημιστικής αγοράς, το δεύτερο εξάμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα της φοβερής κρίσης που κτύπησε την χώρα μετά το πρώτο Μνημόνιο.  Δυστυχώς, δεν είχα βοήθεια από επιχειρηματίες για να κατορθώσω να κρατήσω ζωντανή την εκδοτική αυτή προσπάθεια.

-    Η αναστολή της κυκλοφορίας και η πτώχευση της εταιρείας CITIZEN Α.Ε προκάλεσε και την προσωπική μου πτώχευση, αφού είχα επενδύσει προσωπικές οικονομίες. Κάποιος γνωστός συνάδελφος, μάλιστα, μου είχε πει: «θα σε γράψει το βιβλίο Γκίνες, είσαι από τους ελάχιστους που έβγαλαν εφημερίδα με δικά τους χρήματα». Παρά ταύτα, χάρη στη βοήθεια συναδέλφων που τιμώ και ευχαριστώ, και με προσωπικές θυσίες, προσπάθησα να σταθώ και πάλι, επαγγελματικά, στα πόδια μου. Ίσως αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους. Ούτε όσα λέω και γράφω καθημερινά.

-    Επί περίπου τρία χρόνια αποπληρώνω σταδιακά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι δεν μπόρεσα, ρυθμίστηκε ή ρυθμίζεται. Πάντοτε με βάση τις πραγματικές οικονομικές μου δυνατότητες. Σε αντίθεση με αρκετούς άλλους στον χώρο των μέσων ενημέρωσης που τυγχάνουν «ασυλίας».

-   Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα προσωπικά –και όχι μόνο εταιρικά- τις οφειλές προς τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνεργοι όταν ήρθαν στις Αποκαλύψεις, κι αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή. Κατά καιρούς, και όσο μου το επιτρέπουν οι ρυθμισμένες ή υπό ρύθμιση οφειλές προς το Δημόσιο, καταβάλλω διάφορα ποσά σε πρώην εργαζόμενους των Αποκαλύψεων, έναντι των οφειλών μου.

-   Ένας μικρός αριθμός πρώην εργαζομένων –λιγότερο από το 1/5 όσων εργάζονταν στην εφημερίδα- κινήθηκαν δικαστικά. Έκανα προσπάθειες να επέλθει συμβιβασμός για τη σταδιακή καταβολή των οφειλομένων (επ΄ αυτού η δικηγόρος μου έχει στη διάθεση καθενός τη σχετική αλληλογραφία). Δυστυχώς, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, συνάντησα την άρνησή τους. Πριν λίγο καιρό, ενημερωθήκαμε από τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί ότι αποδέχονται την άμεση καταβολή ποσού 10.000+ 5.000 ευρώ (σε δύο δόσεις) , πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, και τους πρότεινα χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποπληρωμής της υπολειπόμενης οφειλής μέσα στην επόμενη τριετία. Επισημαίνοντας, ότι εάν σταθεί εφικτό η αποπληρωμή θα γίνει νωρίτερα. Παρότι αρχικά το αποδέχθηκαν, στη συνέχεια επανήλθαν, την παραμονή της παρουσίασης του βιβλίου μου, και χαρακτήρισαν «μη σοβαρή» την πρότασή μου, διακόπτοντας την επικοινωνία. Είχαν, προφανώς, αποφασίσει να πραγματοποιήσουν την … «παράσταση διαμαρτυρίας» ενώπιον ενός πολιτικού και δημοσιογραφικού ακροατηρίου για να με μειώσουν επαγγελματικά και να με διασύρουν. Και για να επιλύσουν, προφανώς, και άλλου είδους «διαφορές» πολιτικών αποχρώσεων που δεν με αφορούν.

-   Διερωτώμαι: εάν, πράγματι, επιθυμούν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους γιατί δεν άφησαν να εξελιχθεί η προσπάθεια συμβιβασμού;

Εν κατακλείδι: Ναι, διέπραξα μείζον σφάλμα όταν αποφάσισα να εκδώσω μία εφημερίδα χωρίς επιχειρηματικές «πλάτες». Πυροβολήστε με….

Ναι, φταίω διότι πάλεψα μέχρι την τελευταία στιγμή να την διασώσω και δεν την έκλεισα νωρίτερα.

Ναι, χρωστώ στους εργαζόμενους και κάνω ότι μπορώ να αποπληρώσω τις οφειλές.

Ότι έγινε σήμερα, ωστόσο, προφανώς υποκρύπτει μένος και όχι μόνο διεκδίκηση δικαιωμάτων. Ελπίζω κάποιοι να το ξανασκεφτούν. Προσωπικά, αυτό που μπορώ και πρέπει να κάνω, το κάνω και θα το κάνω…

ΥΓ1ο. Στην παρέμβασή μου κατά την παρουσίαση του βιβλίου είχα σκοπό να ανακοινώσω ότι ένα μεγάλο μέρος των εισπράξεων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα τις έδινα στους πρώην εργαζόμενους των Αποκαλύψεων. Οι κραυγές και η λεκτική βία δεν μου το επέτρεψαν αλλά, προφανώς, ισχύει.

ΥΓ 2ο. Φαντάζομαι πως κάποιοι εξ αυτών που χαιρέκακα και με εκτρωματικές ανακρίβειες αναπαρήγαγαν το συμβάν δεν έχουν σχέση με το «βαθύ διαδίκτυο» και με τις σε βάρος τους κατηγορίες για εκβιασμούς. Ή έχουν;»
πηγή: vima.gr