ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Δικαίωση για δύο τεχνικούς του Sentra Fm

Aκυρη, με δικαστική απόφαση, η απόλυση δύο εργαζομένων που δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση

Με την απόφαση 2888/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνονται δύο τεχνικοί, μέλη της ΕΤΕΡ, που απελύθησαν από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA FM  επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με όρους δυσμενέστερους της ΣΣΕ της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Συγκεκριμένα το δικαστήριο «δέχεται εν μέρει την αγωγή» των τεχνικών «αναγνωρίζει ότι είναι άκυρη η καταγγελία της σύμβασης εργασίας των εναγόντων που έλαβε χώρα στις 3-4-2012. Υποχρεώνει την εναγομένη» (ραδιοσταθμός SENTRA FM) «να καταβάλλει στον πρώτο ενάγοντα το ποσό των δέκα εννέα χιλιάδων εξήντα δύο ευρώ (19062) και στον δεύτερο ενάγοντα το ποσό των έντεκα χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι έξι ευρώ και σαράντα τεσσάρων λεπτών (11926,44) με το νόμιμο τόκο από..
tότε που κάθε κονδύλι ήταν απαιτητό και μέχρι την εξόφληση. Κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς την αμέσως προηγούμενη καταψηφιστική της διάταξη».
 Η ΕΤΕΡ σε ανακοίνωσή της τονίζει:
- Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον νομικό μας σύμβουλο Δημήτρη Περπατάρη που χειρίστηκε την υπόθεση των συναδέλφων μας.
- Καλούμε τους εργοδότες να σταματήσουν κάθε προσπάθεια εκβίασης των εργαζομένων για υπογραφή, επί ποινή απολύσεως, ατομικών συμβάσεων εργασίας με όρους κατώτερους αυτών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
- Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εργοδότες και τα ενεργούμενά τους, με το πρόσχημα της «κρίσης» που οι ίδιοι δημιούργησαν, να καθιερώσουν την εξαφάνιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την απλήρωτη εργασία, την επισφάλεια στην ζωή μας.
- Κάθε εργοδότης που ασελγεί με την βοήθεια της κυβέρνησης επί των εργαζομένων θα μας βρίσκει πάντα και παντού μπροστά του.
- Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.